News

Spărgătorul care a furat ceasurile de 50.000 de euro ale lui Gheorghe Hagi, condamnat. Ani grei de închisoare pentru Marian ”Distrugătorul”

Hoțul care a spart casa lui Gheorghe Hagi, a ambasadorului Pakistanului și Clinica de Recuprare și Geriatrie ”Egregora”, a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel București.
09.05.2022 | 13:48
Spargatorul care a furat ceasurile de 50000 de euro ale lui Gheorghe Hagi condamnat Ani grei de inchisoare pentru Marian Distrugatorul
Hoțul care a spart vila lui Gheorghe Hagi din Pipera a fost condamnat definitiv
ADVERTISEMENT

Marian Fieraru, supranumit ”Distrugătorul” sau ”15 case”, unul dintre cei mai renumiți spărgători din București, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București. Practicant de parkour, bărbatul a dat câteva lovituri cu adevărat spectaculoase. Pe lista VIP-urilor care au fost ”călcate” de celebrul infractor se numără și Gheorghe Hagi.

Hoțul care a spart casa lui Gheorghe Hagi, prins cu un pistol asupra lui

Hoțul care a spart casa lui Gheorghe Hagi în 2017 și-a primit sentința, la sfârșitul săptămânii trecute. Marian Fieraru va executa 6 ani și 6 luni, pentru furt calificat în stare de recidivă și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Când a fost prins, polițiștii au găsit asupra lui un pistol cu bile, pentru care nu avea permis. Sentința este definitivă. Anterior, Fieraru fusese condamnat la 8 ani și 8 luni.

ADVERTISEMENT

Marian ”Distrugătorul” a dat 8 lovituri între 2017 și 2018, toate în zone selecte din nordul capitalei. Cea mai importantă a fost cea dată la vila antrenorului Gheorghe Hagi, din comuna Voluntari, de unde a sustras mai multe ceasuri și bijuterii.

Spargerea s-a produs în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2017, la câteva zile după ce Gheorghe Hagi și soția lui, Marilena, au plecat în Italia, unde și-au petrecut sărbătorile de iarnă. Abia pe 30 decembrie, soția sportivului l-a sunat pe șoferul familiei, pe care l-a rugat să meargă să verifice casa. După câteva ore, acesta a sunat înapoi și i-a spus Marilenei Hagi că a găsit în curte o cutie despre care și-a dat seama că provine din dormitorul matrimonial.

ADVERTISEMENT

Lista ceasurilor de lux dispărute din vila lui Gheorghe Hagi

Pe 7 ianuarie, soții Hagi s-au întors acasă și au descoperit că le lipsesc bijuterii în valoare de 50.000 de euro. Pe lista obiectivelor furate se numărau: un ceas Maurice Lacroix cu brățară din aur, un ceas Cartier bărbătesc, un ceas Chopard bărbătesc, un ceas Franck Muller cu cadran din aur alb, un ceas de buzunar Charles Hubert, un ceas de damă Maurice Lacroix cu brățară din aur galben, un Rolex de damă, un lănțișor din aur alb, o cruciuliță din aur alb cu diamante și un inel din aur alb.

Marian Fieraru a fost capturat abia pe 14 martie 2018, la ora 2 noaptea, chiar în timp ce se pregătea să dea o nouă spargere, în Voluntari. El avea fața acoperită cu o cagulă și avea asupra lui un pistol metalic de cauciuc marca Valtro, model 85 Combat și un încărcător cu un cartuș de calibru 9 mm. El le-a spus polițiștilor că folosea pistolul pentru a se apăra de câini.

ADVERTISEMENT

Marian a venit cu autobuzul la spargere

Spărgătorul și-a recunoscut faptele și a povestit că a intrat în curtea lui Gheorghe Hagi urcând pe un transformator electric. Inițial el a escaladat imobilul și a încercat să intre pe la etaj, însă nu a reușit, așa că a coborât și a forțat o fereastră de tip termopan de la parter și a pătruns în casa sportivului.

”A căutat bunuri și obiecte de valoare în toată casa și își amintește că dintr-o cameră de la etaj, în partea stângă a încăperii, a observat un seif metalic, iar de pe acel seif a luat 3 ceasuri de mână, bărbătești, dintre care două erau din aur, iar unul avea curea neagră. Tot dintr-un dormitor de la etaj a luat și o casetă de bijuterii pe care a scăpat-o în curtea locuinței la plecare.

ADVERTISEMENT

În timp ce umbla în interiorul locuinței, s-a declanșat alarma sonoră, iar el și-a continuat căutările în interiorul locuinței, unde a stat în total aproximativ 10-15 minute, iar în acest timp nu a venit nimeni de la firma de pază să verifice locuința. A mai menționat inculpatul că a venit în zona Pipera cu mijloace de transport în comun, respectiv cu ultimul autobuzul al liniei 301 și a coborât la stația dintre Jolie Ville și Grădina Zoologică, iar la plecarea din zonă a luat primul autobuz al liniei 301 din aceeași stație”, se arată în rechizitoriu.

Infractorul s-a ascuns în curtea casei, fără să fie văzut de angajatul firmei de pază

Marian ”Distrugătorul” a povestit că a așteptat zorii zilei în curtea vilei lui Gheorghe Hagi, pentru că nu avea cu ce să se întoarcă acasă. Când s-a luminat, el a părăsit imobilul și a luat autobuzul către un prieten căruia i-a vândut toate bunurile furate.

”Pe timpul nopții, până dimineață, a stat ascuns în interiorul curții numitului Hagi Gheorghe. Bunurile sustrase le-a vândut a doua zi de dimineață unui bărbat pe care îl cunoștea de aproximativ 2 ani de zile, a cărui poreclă este “M___”, pe care l-a cunoscut prin târgurile din București și care locuiește în zona Lăptari-T__, Sector 2. În schimbul acelor ceasuri a primit suma de 3.000-4.000 de euro”, se mai arată în documentul consultat de FANATIK.

”Distrugătorul”, obligat la despăgubiri de 50.000 de euro pentru Gheorghe Hagi

În timpul procesului au fost audiați șoferul familiei Hagi, care a descoperit spargerea dar și agentul de pază care a venit la adresă ca urmare a declanșării alarmei. Acesta a ajuns la casa lui Hagi în jurul orei 04:30, însă nu i s-a părut nimic suspect, deși în acel moment, hoțul se ascundea în curtea casei, conform declarațiilor acestuia. Firma de pază a confirmat că sistemul de alarmă a familiei Hagi se declanșase accidental și cu o seară înainte.

Conform hotărârii judecătorilor, Marian Fieraru va trebui să-i plătească lui Gheorghe Hagi suma de 50.000 de euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat prin săvârșirea infracțiunii.

ADVERTISEMENT