Fotbal international

Sparge toate topurile! Ce salariu vrea Mino Raiola pentru Erling Haaland

11.04.2021 | 11:41
Sparge toate topurile Ce salariu vrea Mino Raiola pentru Erling Haaland
ADVERTISEMENT

Transferul lui Erling Haaland l-ar putea transforma pe nordic în cel mai bine plătit fotbalist din lume. Presa din Anglia anunță salariul incredibil pe care impresarul Mino Raiola îl negociază pentru clientul său.

Publicația Mirror a dezvăluit remunerația solicitată de agentul și tatăl fotbalistului. Suma este atât de mare încât salariul lui Lionel Messi pare unul ”de pluton”.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante cluburi din Premier League, dar și Barcelona sau Real Madrid speră să ajungă la un acord cu reprezentanții fotbalistului de 20 de ani.

Comparativ cu salariul cerut pentru Haaland, Messi pare un fotbalist la reducere

Recunoscut pentru cerbicia cu care negociază contractele clienților lui, agentul Mino Raiola nu face nici un pas în spate în ceea ce-l privește pe Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Conform sursei amintite, impresarul italian și tatăl fotbalistului, Alf-Inge Haaland, i-au fixat un salariu de nu mai puțin de un milion de lire sterline pe săptămână (48 de milioane de lire sterile anual), fotbalistului de la Borussia Dortmund.

Mirror notează că Mino Raiola și Alf-Inge Haaland au fost văzuți în ultima perioadă atât la Barcelona, cât și la Madrid, unde au avut întâlniri cu oficialii celor doi giganți din La Liga. Totuși, salariul solicitat, dublu față de cât câștigă în acest moment Lionel Messi, ar putea fi o mare problemă chiar și pentru Barca și Real.

ADVERTISEMENT

Și comisioanele depășesc limita decenței

Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2024, ceea ce înseamnă că orice club va obține semnătura norvegianului de 20 de ani va achita o sumă consistentă, la care se vor adăuga și comisioanele lui Raiola și al tatălui fotbalistului, pe lângă salariul fotbalistului.

Conform postului de radio catalan RAC 1, comisioanele incluse în tranzacție se ridică la 40 de milioane de euro, câte 20 pentru Mino Raiola, respectiv părintele atacantului.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari șanse de a obține semnătura fotbalistului le au Real Madrid și Chelsea, dar nici PSG sau Manchester City nu trebuie ignorate, mai ales că acestea din urmă beneficiază de o susținere financiară importantă din partea șeicilor care dețin cluburile.

  • 33 de goluri a marcat în acest sezon Erling Haaland, în toate competițiile, în 34 de meciuri, pentru Borussia Dortmund
ADVERTISEMENT