News

Spargere bizară, un tânăr a furat un lemur de la Zoo Călăraşi. A legat animalul de picioare și l-a abandonat într-o clădire părăsită

Incident bizar în Călărași, acolo un tânăr a furat un lemur de la grădina zoologică. Ulterior, a legat animalul de picioare și l-a abandonat într-o clădire părăsită.
14.06.2024 | 17:15
Spargere bizara un tanar a furat un lemur de la Zoo Calarasi A legat animalul de picioare si la abandonat intro cladire parasita
Un tânăr din Călărași a furat un lemur de la Grădina Zoologică. Animalul, găsit chinuit și abandonat într-o clădire părăsită. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gest inexplicabil comis de un tânăr de 18 ani din Călărași, care a furat un lemur de la grădina zoologică. Ulterior, a legat animalul de picioare și l-a abandonat într-o clădire părăsită.

Un tânăr din Călărași a furat un lemur de la Grădina Zoologică. Animalul, găsit chinuit și abandonat într-o clădire părăsită

O maimuță provenind dintr-o specie extrem de rară a fost furată de la o grădină zoologică din România. La originea incidentului este un tânăr în vârstă de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Incidentul din sudul țării a fost consemnat joi, 13 iunie. Reprezentanții Zoo Călărași au anunțat poliția, prin apel la 112, după ce au constatat că din parcul lor de animale a fost furată o maimuță, din specia Lemur.

Inițial, s-a crezut că e vorba de mai mulți tinerei care ar fi acționat. ”Trei tinerei, ieri, au spart lacătul la boxă și-au intrat. Și au sustras lemurul. Nu știu ce au vrut să facă cu el.

ADVERTISEMENT

Nu aveau cu ce să-l hrănească. Au spart lacătul, au intrat, l-au luat într-un tricou și-au fugit cu el. Cred că e un act de teribilism, autorii sunt minori”, a spus Valentina Blebea, șefa Complexului Agrement Zoo Călărași, conform marinbadea.ro.

Maimuța furată în urmă cu 24 de ore, din specia Lemur, este un mascul, în vârstă de 3 ani. El a fost crescut de pui și necesită o mâncare specială pentru a nu a avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Ulterior, verificările efectuate de oamenii legii au constatat faptul că persoane necunoscute au tăiat lacătul cu care era asigurată boxa animalelor, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras o maimuță, specia Lemur.

Cercetările desfășurate apoi de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, coordonați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, au identificat principalul suspect. E vorba de un tânăr, de 18 ani, din municipiul Călărași.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, animalul furat a fost găsit într-o clădire abandonată, fiind legat de picioare. În ceea ce-l privește pe tânărul în vârstă de 18 ani, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie...
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie în halat: Bună, frumuseţe!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite...
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite nunta fotbalistului la TV
Atentat la Trump. Eșec absolut uimitor: Părinții atentatorului sunt psiholgi, dar n-au bănuit...
Atentat la Trump. Eșec absolut uimitor: Părinții atentatorului sunt psiholgi, dar n-au bănuit nimic
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus...
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți în conturi. Poate să-și cumpere 3 vile cu ei!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el