Fotbal international

Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu! Anunţul făcut de cehi

Autori: Ionut Neamţu, Razvan Nicolae | 15.05.2019 | 09:41
Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu! Anunţul făcut de cehi
Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu (sursă foto: sportpictures.eu)

Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu, jucător pe care cehi l-au împrumutat până la finalul actualului sezon de la Anderlecht. Mijlocaşul ofensiv de 29 de ani s-a numărat printre titularii formaţiei, însă conducătorii praghezi nu au fost convinşi de internaţionalul român.

Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu. Revine la Anderlecht

Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu, iar fotbalistul se va întoarce la Anderlecht. Conform Sport Blesk, conducătorii formaţiei din capitala Cehiei nu se vor baza pe mijlocaşul ofensiv de 29 de ani, aceştia nefiind dispuşi să activeze opţiunea pentru un transfer definitiv. La Sparta, internaţionalul român a jucat deseori pe postul de fundaş dreapta, însă evoluţiile acestuia au fost fluctuante.

“Sparta a decis să meargă pe un drum diferit. Alex va pleca la finalul sezonului”, au scris jurnaliştii de la Sport Blesk. Dacă îşi doreau să-l transfere definitiv, cehii erau obligaţi să plătească 26 de milioane de coroane (aproximativ un milion de euro). În aceste condiţii, Alex Chipciu se va întoarce la Anderlecht, unde mai are contract până la finalul sezonului 2019-20. Mijlocaşul ofensiv de 29 de ani a jucat 29 de meciuri şi a marcat un gol pentru Sparta Praga în actuala stagiune.

Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu (sursă foto: hepta.ro)
Sparta Praga i-a decis viitorul lui Alex Chipciu (sursă foto: hepta.ro)

Ce se întâmplă cu Bogdan Vătăjelu şi Florin Niţă

La începutul sezonului, Sparta Praga avea o adevărată legiune de fotbalişti români. Pe lângă Alex Chipciu, la formaţia cehă mai evoluau Nicuşor Stanciu, Florin Niţă şi Bogdan Vătăjelu. În sezonul viitor, portarul de 31 de ani ar putea să fie singurul care să mai joace la echipa de pe “Generali Arena”.

Nicuşor Stanciu s-a transferat în iarnă la Al Ahli, după ce arabii au plătit zece milioane de euro. Bogdan Vătăjelu a fost trimis sub formă de împrumut la Jablonec până la finalul actualului sezon, iar jurnaliştii cehi susţin că mijlocaşul stânga nu intră în vederile conducătorilor Spartei pentru sezonul viitor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!