Fotbal intern

Sparta Praga vrea să-l cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu! Ce sumă va primi Anderlecht

20.11.2018 | 09:36
Sparta Praga vrea sal cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu Ce suma va primi Anderlecht

Oficialii clubului Sparta Praga vor să-l cumpere definitiv pe mijlocașul Alexandru Chipciu, care a fost adus în vară sub formă de împrumut de la echipa Anderlecht Bruxelles. Internaționalul român mai are contract cu gruparea belgiană până în vara anului 2020, dar cehii au opțiune de a-l lua definitiv în vara viitoare.

Conform publicației belgiene  Het Laatste Nieuws, internaționalul român în vârstă de 29 de ani a impresionat la Sparta Praga, iar cehii par dispuși să plătească două milioane de euro pentru a-l transfera definitiv de la Anderlecht Bruxelles. Informația a fost publicată în exclusivitate de FANATIK.RO în urmă cu trei zile.

Alexandru Chipciu îi aplaudă pe suporteri după o victorie a echipei Sparta Praga
Alexandru Chipciu îi aplaudă pe suporteri după o victorie a echipei Sparta Praga

Alexandru Chipciu a confirmat la Sparta Praga și cehii vor să-l cumpere definitiv

În vara anului 2016, Alexandru Chipciu a fost achiziționat de Anderlecht Bruxelles de la FCSB pentru suma de trei milioane de euro. În primul sezon în Belgia, el a câștigat titlul de campion, dar în următoare ediție și-a pierdut locul de titular. La începutul acestui sezon, Alexandru Chipciu a fost împrumutat la Sparta Praga, iar cehii au opțiune de cumărare definitivă pentru două milioane de euro.

Alexandru Chipciu a jucat în acest sezon 16 meciuri pentru Sparta Praga în toate competițiile, 14 în campionat și două în Europa League. Mijlocașul român a marcat un singur gol, în remiza cu FK Pribarm, scor 2-2, de la mijlocul lunii august, după o pasă primită de la Nicolae Stanciu.

Fostul jucător de la FCSB se află în acest moment cu echipa națională a României în Muntenegru pentru ultimul meci din Grupa 4 a Diviziei C a Ligii Națiunilor. Alexandru Chipciu a fost titular în partida de sâmbătă cu Lituania, scor 3-0. La finalul jocului, el a spus că ”tricolorii” nu au avut cea mai bună prestație și s-a arătat nemulțumit de criticile primite de jucători după remiza cu Serbia, scor 0-0, de pe Arena Națională.