Fotbal international

SPARTA-STEAUA. ANALIZĂ. Gigi a ales banii, performanţa este în aer

SPARTA-STEAUA. În anul în care va avea cea mai grea misiune pentru calificarea în grupele cupelor europene, Steaua vinde tot! Şi, paradoxal, pare să aibă cea mai modestă campanie de achiziţii...
25.07.2016 | 00:04
SPARTASTEAUA ANALIZA Gigi a ales banii performanta este in aer

SPARTA-STEAUA. În anul în care va avea cea mai grea misiune pentru calificarea în grupele cupelor europene, Steaua vinde tot! Şi, paradoxal, pare să aibă cea mai modestă campanie de achiziţii din istoria recentă. Campioana s-a despărţit de Varela şi Chipciu, Hamroun a fost exclus din lot după ce şi-a forţat şi el plecarea, iar Nicolae Stanciu este şi el cu gîndul la despărţirea de Steaua. FANATIK.RO vă prezintă o analiză la rece a lotului pe care Laurenţiu Reghecampf o are la dispoziţie pentru dubla contra Spartei Praga. Concluziile dau fiori!

Haos în zona fundaşilor centrali!

SPARTA-STEAUA. Poate cele mai mari probleme pe care le întîmpină Laurenţiu Reghecampf vin pentru postul de fundaş central. Plecarea lui Varela l-a lăsat pe antrenorul Stelei cu un singur fundaş de meserie, este vorba de Gabi Tamaş. Rămîn şi puţine variante de rezervă, mai ales că şi Paul Papp a fost cedat foarte uşor. La Praga, Reghe îl va folosi pe Alin Toşca, alături de Tamaş, deşi antrenorul Stelei a insistat în mai multe rîdnuri asupra faptului că Toşca nu este potrivit pentru fostul de fundaş central, deoarece nu este ajutat de talie. Acest lucru s-a văzut şi în primul meci oficial al sezonului, în finala Cupei Ligii, cînd Marius Pena a marcat de lîngă el, cu o lovitură de cap.

STEAUA. Situaţia e ceva mai bună la mijlocaşi defensivi

SPARTA-STEAUA. Cel puţin numeric vorbind, Steaua este acoperită la nivelul celor doi mijlocaşi din faţa apărării. Pintilii, Bourceanu, Achim şi Muniru sînt oamenii care se bat pentru cele două posturi puse în joc. Dar, la o analiză mai amănunţită, lucrurile nu stau chiar atît de bine nici pe această poziţie. Pintilii este accidentat şi nu s-a antrenat alături de echipă de la reluarea pregătirilor. Va fi, probabil, forţat la Praga, dar rămîne de văzut dacă prestaţia sa va fi la nivelul aşteptărilor. Bourceanu, fost căpitan al Stelei, este departe de cele mai bune momente ale carierei, iar Gigi Becali ar vrea să scape de el. În ciuda faptului că a intrat bine contra Chiajnei, Muniru nu este văzut ca o variantă bună pntru titularizare. Achim este o certitudine, a jucat bine pînă acum, dar rămîne un jucător nou-venit, fără experienţă la nivel internaţional.

Un “ucigaş” exclus din lotul, altul cu probleme medicale

SPARTA-STEAUA. Oamenii din spatele vîrfului ar fi punctul forte al Stelei, în opinia lui Gigi Becali. “Nu au cum să fie rivalele la nivelul nostru, pentru că noi îi avem pe Popa, Stanciu şi Hamroun, care sînt ucigaşi de profesie. Asta fac ei, ucid adversarele”, declara Becali în urmă cu doar cîteva zile. Doar că, la doar 48 de ore înaintea meciului de la Praga, situaţia este critică şi în linia de trei din spatele vîrfului. Adi Popa are probleme medicale şi s-a pregătit separat în următoarele zile. Stanciu este şi el cu gîndul la plecare, disperat ca Steaua să accepte oferta celor de la Anderlecht. Al treilea “ucigaş” nominalizat de Becali, Hamroun, a fost exclus din lot după ce a refuzat să se prezinte la antrenament, pentru a-şi forţa plecarea în Arabia Saudită. Aganovic îi va lua locul lui Hamroun, rămîne de văzut dacă prestaţia croatului va fi la nivelul aşteptărilor.

Puţine variante şi pentru postul de atacant

SPARTA-STEAUA. În fine, pe postul de atacant, Laurenţiu Reghecampf are două variante la dispoziţie. Este vorba despre Bojan Golubovic, adus în această vară de la CSMS Iaşi, transfer departe de numele spectaculoase pe care vicecampioana le propunea în sezoanele trecute, şi Alexandru Tudorie, 20 de ani, fotbalist care în returul trecut a fost trimis împrumut la Voluntari, iar în această vară a impresionat în amicale. În meciul contra Chiajnei, din Supercupă, Tudorie a prins 45 de minute şi a dezamăgit. Becali a dat liber pentru aducerea unui atacant, dar a spus că trebuie adus un fotbalist liber de contract, pentru care să îşi dea şi el acordul. Nathan Junior a fost soluţia ideală, dar brazilianul a plecat în cele din urmă în Arabia Saudită, de unde a primit mai mulţi bani.

Cum ar urma să arate Steaua la Praga: (4-2-3-1): Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Pintilii (Muniru), Achim – Ad. Popa, Stanciu, Aganovic – Golubovic.