News

Spartacus, liderul revoltei de Paște din Rahova, a fost arestat preventiv

21.04.2020 | 10:51
Spartacus liderul revoltei de Paste din Rahova a fost arestat preventiv
ADVERTISEMENT

”Spartacus Idolu Femeilor”, pe numele său real Vasile Badea, a fost arestat preventiv de Judecătoria Sectorului 5 pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a luat parte la răfuiala din prima zi de Paște în cartierul Rahova.

Spartacus, liderul revoltei de Paște din Rahova, a fost arestat preventiv

În prima zi de Paște, în cartierul bucureștean Rahova a izbucnit un conflict violent între forțele de ordine, poliție, jandarmerie și echipe speciale, pe de o parte, respectiv localnicii recalcitranți de cealaltă parte.

ADVERTISEMENT

Printre liderii revoltei s-a numărat ” Spartacus Idolu Femeilor”, pe numele său real Vasile Badea. Dintr-un curajos care chema poliția și jandarmeria la luptă, ”Spartacus” s-a calmat rapid, și-a cerut scuze, iar marți, 21 aprilie, a fost arestat preventiv, anunță G4Media.

”Să-nnebunesc dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copiii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm. Așteptăm Poliția! Revoluție! Revoluție!”, spunea cetățeanul în timpul petrecerii la care participa.

ADVERTISEMENT

Apoi, după intervenția forțelor de ordine, acesta a transmis pe pagina de Facebook un mesaj în care spune că regretă ce a făcut.

Mai multe arestări în cazurile Săcele și Rahova

Pe lângă ”Spartacus”, Poliția a recurs și la alte arestări în cazul conflictului din cartierul Rahova. Au mai fost reținuți Lider Nicușor, Constantin Gigi alias Lider Gigi și alte 2 persoane, Ștefan Stângaciu și Antonio Dincă.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile aduse tuturor sunt cele ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, a declarat pentru sursa citată procurorul Dănuț Puntaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 5.

Scandalul din Rahova a început duminică seara după ce mai multe familii de romi întoarse din Germania au făcut un chef cu mult zgomot și alcool. Disperați, vecinii au sunat la 112 și au chemat poliția.

ADVERTISEMENT

Nu au scăpat de cătușe nici bătăușii de la Săcele. Opt cetățeni de etnie romă care s-au bătut cu lopeți și bâte și au spart parbrizul unei mașini au fost arestați  preventiv.

ADVERTISEMENT