Fotbal intern

Cum a ajuns Ianis Hagi la un nivel superior. Spatafora: „Asta se întâmplă în Italia”

23.09.2018 | 20:26
Cum a ajuns Ianis Hagi la un nivel superior Spatafora Asta se intampla in Italia
ADVERTISEMENT

Matteo Spatafora, fost preparator fizic de la FCSB în urmă cu doi ani, actualmente în staff-ul tehnic al lui PAOK, consideră că experiența pe care Ianis Hagi a avut-o la Fiorentina a fost una reușită pentru el, chiar dacă toscanii l-au ținut rareori în lotul primei echipe. 

Cum a ajuns Ianis Hagi la un nivel superior

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.RO, Spatafora spune că jucătorul de la Viitorul a fost atent monitorizat de oamenii din staff-ul Fiorentinei și ajutat implicit să progreseze.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi la Fiorentina?
Ianis Hagi a plecat la Fiorentina şi s-a întors alt jucător din punct de vedere fizic.

De unde diferenţa asta de potenţial?
Echipele din Italia au un staff foarte mare care controlează jucătorul non-stop. Ce mănâncă, când, unde, să nu fumeze. Există un control mai mare în Italia decât în România. În fiecare zi sunt controlaţi de medici, de staff, dar cred că e prea mult. Controlul din Italia e peste Anglia sau Spania. Fotbalul de acolo e mai liber. E bine ca un jucător ca el să aibă experienţă în Italia. Sunt sigur că a învăţat multe din perioada petrecută la Fiorentina şi o să ajungă mare. Eu aşa sper. E greu, dar e bine pentru el că a avut această experienţă.

ADVERTISEMENT

Preparatorul fizic a vorbit și despre cauzele decesului lui Davide Astori, fostul căpitan al Fiorentinei.

Venind vorba de Fiorentina şi de controalele din Italia. Cum e posibil să se întâmple o poveste precum cea a lui Astori?
Există cazuri în care nu poţi să controlezi inima. Nu ai ce să faci dacă se întâmplă cum a fost la el. A fost ok pentru el că a făcut toate acele controale medicale pe parcursul carierei pentru că fără ele putea să se întâmple nenorocirea mai devreme. Oricărui jucător i se poate întâmpla ce i s-a întâmplat lui Astori. Nu putem să ştim ce a fost în spate, ce s-a întâmplat acolo

ADVERTISEMENT
Tags: