News

Spațiul între pasageri, perfect pentru a reduce riscul de transmitere COVID-19 în avion

15.04.2021 | 07:26
Spațiul între pasageri, perfect pentru a reduce riscul de transmitere COVID-19 în avion
Avioanele se bazează din plin pe locul liber între pasageri. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spațiul între pasageri este perfect pentru a reduce riscul de transmitere COVID-19 în avion. S-a făcut chiar un studiu pentru acest lucru. Rezultatul a fost unul îmbucurător. 

Astfel, menţinerea unui spaţiu liber între pasageri în timpul zborului poate oferi mai multă protecţie împotriva transmiterii SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cercetătorii susţin că riscul de infectare poate fi redus cu 23% până la 57%. Se ajunge la acest procent dacă scaunele din mijloc sunt goale, comparativ cu un zbor complet.

Spațiul între pasageri reduce riscul de transmitere COVID-19 în avion

Studiul a fost făcut chiar la iniţiativa companiilor aeriene, companii care au limitat numărul de locuri de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA şi Universitatea de Stat din Kansas au fost cei care au calculat totul.

Aceștia au estimat cât de departe călătoresc particulele de virus din aer în interiorul unui avion. Au apelat la manechine care emiteau aerosoli.

Au făcut lucrul acesta pentru a măsura fluxul de particule de virus prin machetele cabinei de zbor.

ADVERTISEMENT

Studiul nu a ţinut cont însă de purtarea măştilor de faţă, deoarece s-a bazat pe o cercetare anterioră făcută în 2017, înainte de pandemie.

Mai multe companii aeriene au anunțat că vor menține această decizie, mai ales că acum, există și un studiu care reflectă, spun ei, realitatea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri