Fotbal international

STEAUA. Ultimul hop spre grupele Ligii. Doar Dinamo Zagreb sperie

UPDATE. 25 iulie / Steaua s-a calificat cu emoţii în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă pe propriul teren de Trencin, iar acum urmează o dublă cu Partizan, care se...
25.07.2015 | 00:06
STEAUA Ultimul hop spre grupele Ligii Doar Dinamo Zagreb sperie
ADVERTISEMENT

UPDATE. 25 iulie / Steaua s-a calificat cu emoţii în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă pe propriul teren de Trencin, iar acum urmează o dublă cu Partizan, care se anunţă destul de complicată.

STEAUA. EXCLUSIV / Gigi îi umple de bani. Vezi cît primesc jucătorii!

STEAUA. Dacă va reuşi să-i elimine pe sîrbi, campioana României ar putea avea o misiune accesibilă în play-off. Cîteva rezultate neaşteptate în primele două tururi, printre care şi eliminarea lui Ludogoreţ, coşmarul Stelei de anul trecut, fac ca urna outsiderelor să nu pară atît de înspăimîntătoare. Iată cum arată clasamentul coeficienţilor între cele două echipe calificate în turul trei preliminar pe partea de tablou rezervată echipelor campioane:

ADVERTISEMENT

STEAUA. Noile achiziţii ale lui Gigi: “Călugării de la muntele Athos!” 

Capture2

Marţi şi miercuri se dispută cele zece meciuri programate în manşa tur din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, pe tabloul rezervat campioanelor:

STEAUA. EXCLUSIV / Felgueiras este ţinta! Au început negocierile 

Capture3

Chiar şi în cazul în care toate echipele care pornesc cu prima şansă vor reuşi să obţină calificarea, Steaua nu va avea probleme în a prinde un loc între capii de serie dacă obţine calificarea. Ar fi echipa cu al patrulea coeficient, după Basel, Viktoria Plzen şi FC Salzburg. Celtic este cea de-a cincea echipă care este sigură că prinde urna capilor de serie dacă se califică.

ADVERTISEMENT

STEAUA. Ţucudean, refuz PENIBIL! Acum vrea să plece după DODEL!

Capture

APOEL Nicosia – ciprioţii sînt departe de perioada în care uimeau Europa şi reuşeau să iasă din grupele Ligii. Dovadă ar fi că în turul precedent s-au chinuit să o elimine pe Vardar Skopje. A fost 0-0 în Cipru şi 1-1 în Macedonia, iar APOEL s-a calificat datorită golului marcat în deplasare. 11,8 milioane de euro este cota de piaţă a echipei.

BATE BorisovCu Hagi antrenor, Steaua s-a calificat în Liga Campionilor în 2007 învingînd-o pe BATE Borisov. Campioana din Belarus s-a calificat cu mari emoţii în faţa irlandezilor de la Dundalk, după ce a învins acasă cu 2-1 acasă, iar în deplasare a scos un egal, scor 0-0. 11,9 milioane de euro este cota de piaţă a lotului celor de la BATE.

ADVERTISEMENT

Dinamo Zagreb – Campioana Croaţiei este cel mai de temut nume dintre posibilele adversare din play-off. Lotul de jucători este evaluat la 37,17 milioane de euro, iar croaţii au vîndut mulţi jucători pe sume mari în ultimii ani. În turul doi preliminar, Dinamo a eliminat-o pe Fola Esch, Luxemburg, după un surprinzător 1-1 pe propriul teren. Afară, croaţii au cîştigat fără emoţii, scor 3-0.

FK Astana – Steaua ar putea da din nou peste o echipă din Kazahstan, după ce anul trecut a reuşit să elimine pe Aktobe. Deşi îşi permite să ofere salarii peste nivelul din Liga 1, FK Astana nu ar fi chiar un adversar de temut. Lotul de jucători este evaluat la 9,66 milioane de euro. În turul precedent, Astana a eliminat-o pe Maribor, deşi pierduse în prima manşă, scor 0-1, în Slovenia. O victorie cu 3-1 în retur a asigurat calificarea campioanei din Kazahstan.

ADVERTISEMENT

Milsami Orhei – Campioana Moldovei a produs cel mai mare şoc din turul doi preliminar. A scos-o pe Ludogoreţ cu dublă victorie, 1-0 şi 2-1. Totuşi, cu un lot evaluat la 3,34 de milioane de euro, Milsami nu ar fi o echipă care să o sperie pe Steaua. La Orhei joacă şi doi români, Romeo Surdu şi Cristi Bud. Fostul stelist este accidentat, dar ar putea reveni în echipă chiar pentru o eventuală confruntare cu roş-albaştrii. 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Steaua a reuşit să cîştige titlul după un final absolut dramatic şi deja face planurile pentru cel mai important aspect al verii, calificarea în grupele Ligii Campionilor. Pentru a realiza acest lucru, campioana trebuie să treacă de trei tururi preliminare.

Turul doi preliminar: Steaua, cea mai tare din urne

Steaua poate întîlni una dintre următoarele echipe în turul II preliminar:
Fola Esch (Luxemburg), Trencin (Slovacia), TNS (Ţara Galilor), Ventspils (Letonia), Zalgiris (Lituania), Astana (Kazahstan), Stjarnan (Islanda), Dundalk (Irlanda), Hibernians (Malta), Milsami (Moldova), Vardar Skopje (Macedonia).

* Cu un coeficient de 40,259, Steaua ar fi cea mai bine cotată în această fază a competiţiei, peste Celtic, 39,080. Astfel, posibilele adversare s-ar alege din a doua parte a campionatelor.

* Meciurile din turul trei preliminar se dispută pe 14/15 iulie, respectiv 21/22 iulie.

 Turul trei preliminar, facil pentru Steaua

* România intră în aceste preliminarii de pe poziţia a 16-a, iar din sezonul viitor va urca pe 15, loc care asigură două echipe în preliminarii.

* Celor 17 echipe calificate din primul tur preliminar, li se mai adaugă cele trei formaţii din campionatele care sînt peste Liga 1, din puncte de vedere al coeficientului pentru aceste preliminarii: campioanele din Elveţia, Austria şi Cehia: FC Basel, Salzburg, Viktoria Plzen. 

* Steaua ar înfrunta una dintre cele 10 echipe calificate din turul doi, dar care au cel mai mic coeficient, deci adversarele s-ar alege dintre cîştigătoarele din turul 2.

Steaua poate juca în turul III preliminar cu una dintre următoarele adversare: 
Maccabi Tel Aviv (Israel), Malmo (Suedia), HJK Helsinki (Finlanda), Molde (Norvegia), Videoton (Ungaria), Lech Poznan (Polonia), Sarajevo (Bosnia), Rudar (Muntenegru), Midtjylland (Danemarca), Qarabag (Azerbaidjan)

* Tragerea la sorţi pentru turul trei preliminar va avea loc pe 17 iulie.

* Meciurile din turul trei preliminar se vor juca pe 28/29 iulie, respectiv 4/5 august.

Play-off periculos pentru Steaua

* Cele zece echipe calificate din turul trei preliminar vor juca între ele, iar cîştigătoarele merg în Liga Campionilor. Pierzătoarele merg în grupele Europa League,.

* Steaua ar fi cap de serie şi ar întîlni cele mai slabe echipe din această listă. Ar putea fi o revanşă cu Ludogoreţ, echipa care a eliminat-o sezonul trecut în aceeaşi fază.

Posibilii adversari ai Stelei în play-off-ul pentru Liga Campionilor:
APOEL Nicosia (Cipru), BATE Borisov (Belarus), Ludogoreţ (Bulgaria), Dinamo Zagreb (Croaţia), NK Maribor (Slovenia)

* Tragerea la sorţi pentru faza playoff va fi pe şapte august.

* Meciurile din playoff se joacă pe 18/19 august, respectiv 25/26 august.

Europa League: ASA Tîrgu Mureş, Astra Giurgiu, FC Botoşani

Turul 2 / tragerea la sorţi pe 22 iunie, meciuri pe 16/23 iulie: West Ham, Rubin Kazan, Vorskla Poltava, Mechelen, Charleroi, Başakşehir, PAOK / Atromitos / Asteras, Zurich, Sturm Graz, Rheindorf Altach, AEK Larnaca, Apollon Limassol.

Turul 3 / tragerea la sorţi pe 17 iulie, meciuri pe 30 iulie şi 6 august: Southampton, Villareal / Athletic Bilbao, Dortmund, Sampdoria, Belenenses, Saint Etienne, Bordeaux, Dinamo Moscova, Zorya Lugansk, Hereenveen / Vitesse, Beşiktaş / Bursaspor, PAOK / Atromitos / Asteras. 

Playoff / tragere la sorţi pe 6 august, meciurile pe 20/27 august: Liverpool, Schalke 04, Fiorentina, Vitoria Guimaraes, Marseille, FC Krasnodar /  CSKA Moscova, Dnipro, FC Groningen, Beşiktaş / Bursaspor, Panathinaikos, Sion / Thun.

ADVERTISEMENT