News

Specialist ATI din Vâlcea, răpus de coronavirus după ce a refuzat vaccinarea. S-a stins chiar în secția în care lucra

05.04.2021 | 19:05
Specialist ATI din Vâlcea, răpus de coronavirus după ce a refuzat vaccinarea. S-a stins chiar în secția în care lucra
Medicul Ilie Bloțu a fost răpus de coronavirus. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă un medic aflat în linia întâi a pierdut, din păcate, lupta cu virusul SARS-CoV-2. Ilie Bloţu, specialist ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă) în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, s-a stins, la 65 de ani, chiar în secția căreia i-a dedicat cea mai mare parte din viață.

A ajuns pe patul de spital la jumătatea lunii martie, cu o formă severă a bolii Covid-19. Deși părea să dea semne de revenire, starea i s-a agravat subit în ultimele zile, iar duminică, 4 aprilie, organismul a cedat.

ADVERTISEMENT

Soţia sa, de asemenea medic primar ATI, dar în cadrul Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, a aflat că este infectată la doar câteva zile după ce și-a depus cererea de pensionare.

Acum este internată într-o altă unitate sanitară, care aparţine tot de SJU, Spitalul Vechi din Râmnicu Vâlcea, la Secţia Boli Infecţioase, cu o formă medie spre severă. Cei doi se numără printre cadrele medicale care au refuzat vaccinarea anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Doliu în lumea medicală. Ne-a părăsit Ilie Bloțu, medic primar

Doctorul Ilie Bloţu, medic primar ATI – SJU Vâlcea, a decedat duminică, 4 aprilie, în jurul orei 20.00”. S-a stins din viaţă un mare erou!”, este anunțul făcut cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

A salvat multe vieţi, dar nu s-a putut salva pe sine! Trist! Nu s-au vaccinat. Şi încă mai sunt câteva cadre medicale (nu doar medici) reticente.

Poate că înţeleg acum, chiar şi puţinii colegi de-ai dumnealor, că nu există invincibilitate”, au remarcat internauții. Ilie Bloțu este al patrulea medic vâlcean care se stinge din viață în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Un tânăr rezident s-a sinucis. Trata pacienți Covid și ajunsese la capătul puterilor

Tragedie fără margini la Spitalul Județean din Timișoara. Un tânăr rezident și-a pus capăt zilelor, la doar 28 de ani, injectându-și substanțe care se folosesc în tratarea pacienților Covid din secția de Terapie Intensivă, unde a lucrat în ultima vreme.

Mama a fost cea care a alertat autoritățile, luni dimineață, după ce l-a găsit fără suflare în casă. Sfâșiați de durere, prietenii și colegii pun gestul extrem pe seama stresului la care sunt supuși medicii în această perioadă.

A fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6:00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri