News

Specialiştii ANM au anunţat când se opresc ploile. Când se încălzeşte vremea

14.04.2019 | 19:34
Specialiştii ANM au anunţat când se opresc ploile. Când se încălzeşte vremea

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie(ANM) au anunțat când se opresc ploile și când se va încălzi vremea. Din nefericire pentru cei meteosensibili, experții au prevestit ploaie și pentru săptămâna viitoare în majoritatea zonelor teritoriului, cu precipitații sub formă de lapoviță în unele spații restrânse.

Specialiștii ANM au anunțat când se opresc ploile

Ca urmare a precipitațiilor prognozare de specialiști, hidrologii avertizează că debitele Dunării și ale râurilor vor fi în creștere în următoarele zile. Meteorologul de serviciu al ANM a informat că luni, 15 aprilie, se vor înregistra poi mai puține și mai slabe cantitativ decât în weekend. „Luni se vor înregistra ploi mai puţine decât în weekend şi mai slabe cantitativ. Ele vor apărea cel mai probabil prin Banat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, în sud-vestul ţării. Maximele vor fi de la 4-5 grade în Moldova, înregistrându-se 8-9 grade în nordul Moldovei, până la 16 grade în câmpia de Vest şi între 18-19 grade în vestul Olteniei”.

Conform acestuia, de marți, 16 aprilie, ploile se extind treptat în nordul, centrul și estul teritoriului. La munte, îndeosebi în Carpații Orientali, local și în Meridionali, vor fi ploi mixte, iar în zonele joase de munte va fi lapoviță. „În noaptea de marţi spre miercuri, s-ar putea să apară lapoviţă pe spaţii restrânse şi prin Maramureş, Moldova şi Transilvania. Miercuri se vor înregistra precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi local în rest, iar la munte, la altitudini de peste 1700 se vor înregistra ninsori şi maxime între 10-18 grade”, a anunțat meteorologul.

Specialiştii ANM au anunţat când se opresc ploile. Când se încălzeşte vremea
Specialiștii au anunțat că ploile se vor retrage joi

Din data de 17 aprilie se restrâng ploile

Joi, 17 aprilie, se restrâng ploile, care vor apărea doar local în sud și sud-estul țării. Maximele vor fi cuprinse între 10-20 de grade Celsius, iar spre finalul săptămânii cerul va fi limpede, vremea va fi în general frumoasă, cu mai puține ploi, iar maximele vor fi cuprinse între 10-20 grade Celsius și 20 de grade Celsius izolat.

„Pentru Capitală, vremea va fi închisă până vineri. Luni şi marţi este posibil să nu se înregistreze ploi. Totuşi, rămâne înnorat, temperaturile fiind cuprinse între 13-14 grade, iar miercuri şi joi va fi temporar ploaie, 12 grade, cu puţin vânt. În weekend se va încălzi uşor şi va apărea soarele”, completează specialistul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri