News

Specialiștii au descoperit două tulpini diferite de SARS-CoV-2. Românii se pot reîmbolnăvi, deși s-au vindecat de Covid-19

24.06.2020 | 23:01
Specialistii au descoperit doua tulpini diferite de SARSCoV2 Romanii se pot reimbolnavi desi sau vindecat de Covid19
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru avertizează că există două tulpini diferite de SARS-CoV-2, așadar imunitatea nu poate fi garantată în momentul în care va exista un vaccin.

Specialiștii insistă asupra faptului că există două tulpini de SARS-CoV-2, drept dovadă cazul celor trei pacienți din Sibiu care s-au vindecat de boală, însă s-au reinfectat într-un timp scurt.

ADVERTISEMENT

Cele trei persoane din Sibiu au fost eliberate din spital după ce au scăpat oficial de Covid-19, însă s-au întors în câteva zile după ce și-au dat seama că s-au reinfectat.

Nelu Tătaru avertizează asupra riscurilor infectării cu SARS-CoV-2

Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății, echipele de specialiști din comisiile de speciallitate evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a explicat Nelu Tătaru la Digi24, potrivit newsweek.ro.

ADVERTISEMENT

De vină pentru reinfectare ar fi mutațiile la nivel genomic ale virusului, a punctat ministrul Nelu Tătaru.

Medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, doctorul Victoria Bîrluțiu, suține teoria conform căreia virusul are două tulpini diferite.

ADVERTISEMENT

SARS-CoV-2 are două tipuri diferite de tulpini, consideră experții

Pacientul are anticorpi, vorbesc de cazul care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită”, a declarat medicul.

România ocupă locul 46 mondial când vine vorba de numărul de persoane infectate cu Covid-19, cu un total de 24.826 de cazuri. Țara noastră a înregistrat în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 321 de cazuri noi și 16 decese, din totalul de 1.555 de deces.

ADVERTISEMENT

Numărul persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 a atins 17.391, în timp ce 186 se află la Terapie Intensivă. România a efectuat aproximativ 650.000 de teste pe aproximativ 350.000 de persoane, conform ministrului Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT