ADVERTISEMENT
News

Specialiștii au descoperit un nou simptom al infectării cu Covid-19

Autor: Flaviu Popa | 25.09.2020 | 22:10
Specialiștii au descoperit un nou simptom al infectării cu Covid-19
Tulpinile de Covid-19 care afectează România, diferite în nord față de sud. Ce spun cercetătorii de agresivitatea lor. Sursa foto: hepta.ro

Medicii din mai multe țări din lume au identificat un nou simptom specific infectării cu Covid-19, care se adaugă pe lista lungă de simptome Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform PRO TV, acest simptom inedit ar fi apariția unor umflături din gură și de pe limbă, însă nu este universal valabil la absolut toată lumea care e infectată cu noul coronavirus.

Experții au făcut un studiu relevant în Spania și au determinat că un procent mare al pacienților infectați cu Covid-19 au acest simptom.

ADVERTISEMENT

Noul coronavirus ar provoca erupții cutanate și umflături pe limbă

Pentru studiu au fost analizați 666 de pacienți cu coronavirus care aveau forme de pneumonie ușoară și moderată.

Conform The Sun, vârsta medie a pacienților a fost de 56 de ani, în timp ce 58% dintre aceștia au fost femei. 46% din totalul acestor pacienți au avut o formă de manifestare „cutanată”, mâinile și picioarele fiind cele mai afecatate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, 26% din totalul pacienților au prezentat o erupție cutanată în gură, mai exact umflături roșii sau albe pe limbă. Experții consideră că aceste erupții cutanate „neobișnuite” ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al Covid-19.

Reprezentanții King’s College din Londra au observat o creștere a numărului de utilizatori care au raportat această reacție neobișnuită. De asemenea, 9% dintre persoanele infectate au declarat o erupție pe corp, la degete sau la picioare.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au constatat că erupțiile cutanate sunt de 2 ori mai frecvente la copii decât la adulți. Conform datelor oficiale, erupțiile pot să apară înainte, în timpul sau după prezența altor simptome Covid. Există cazuri când aceste simptome au apărut după multe săptămâni de la infectarea cu Covid-19, informează sursa citată.

În concluzie, cercetătorii au identificat nu mai puțin de 8 tipuri diferite de erupții cutanate care par a fi un semn al infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!