News

Specialiștii britanici ne avertizează să nu purtăm masca lăsată pe bărbie, asemeni unui papion. Motivul e extrem de important

21.07.2020 | 22:03
Specialistii britanici ne avertizeaza sa nu purtam masca lasata pe barbie asemeni unui papion Motivul e extrem de important
ADVERTISEMENT

Mulți oameni poartă masca pe bărbie, în momentele în care consideră că nu sunt un pericol pentru ceilalți, însă acest lucru poate fi extrem de periculos pentru sănătatea lor.

În acest sens, specialiștii britanici avertizează că masca nu ar trebui purtată în acest mod niciodată, pentru că obiectul destinat protecției împotriva virusurilor se poate contamina.

ADVERTISEMENT

Oricât de banal ar părea, sfatul medicilor este pe cât se poate de serios și ar trebui respectat de toată lumea, cu toate că oamenii sunt reticenți atunci când vine vorba să respecte sfaturi din partea specialiștilor.

Experții britanici ne transmit să nu purtăm masca sub bărbie, asemeni unui papion

Din momentul în care a izbucnit pandemia de Covid-19, toate țările civilizate, inclusiv România, și-au obligat locuitorii să poarte mască de protecție.

ADVERTISEMENT

Că e cazul în spațiile publice închise sau în autobuz, regulile diferă de la caz la caz, însă un singur lucru rămâne neschimbat: masca a devenit o obișnuiță în majoritatea țărilor, inclusiv în România.

Oamenii s-au obișnuit să poarte mască de protecție, însă în multe momente nu o poartă corect, dintr-un cumul de factori, potrivit The Mirror.

ADVERTISEMENT

Fie pentru că nu pot respira, sau probabil nu suportă mirosul măștii, sau pentru că e prea cald afară, indiferent de motivul ales, oamenii sunt tentați să își lase masca pe bărbie, asemeni unui papion.

Cu toate acestea, purtatul măștii pe bărbie compromite masca și o contaminează cu bacterii de pe gât și barbă, anunță cercetătorii britanici.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă tuturor ca atunci când trebuie să își dea jos masca, din diferite motive, trebuie să o dea jos complet, pentru a evita contaminarea ei.

În același timp, cu toate că e o regulă greu de respectat, măștile de protecție chirurgicale ar trebui schimbate la fiecare 4 ore de purtat, pentru a nu-și pierde eficacitatea. O mască purtată zile la rând devine inutilă și chiar un potențial pericol pentru sănătatea purtătorilor, avertizează experții.

ADVERTISEMENT