News

Specialiștii din Coreea de Sud avertizează: „La iarnă, un nou val de coronavirus! Pe termen lung, așa va fi mai mulți ani”

20.04.2020 | 20:59
Specialistii din Coreea de Sud avertizeaza La iarna un nou val de coronavirus Pe termen lung asa va fi mai multi ani
ADVERTISEMENT

Specialiștii avertizează omenirea că un nou val de coronavirus va lovi, cel mai probabil la iarnă. Acest scenariu este extrem de plauzibil, în condițiile în care un vaccin nu va fi dezvoltat în viitorul apropiat.

Coronavirus va reveni la iarnă

Directorul Jung eun-kyeong, conducătorul Centrului sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, a avertizat că un al doilea val de coronavirus ar putea lovi omenirea la iarnă.

ADVERTISEMENT

Specialistul le cere oamenilor să nu lase garda jos până în momentul în care un vaccin eficient nu va fi dezvoltat. Mai mult, pe lângă vaccin omenirea va avea nevoie și de un medicament eficient pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu premierul Chung Sye-kyun, în 20 aprilie.

„COVID-19 arată fluctuații atunci când vine vorba de puterea de infectare”, a notat Jung, conform Korean Times. „Aerul rece în mod normal este un mediu ideal pentru virusuri, mai ales că oamenii stau închiși în casă.

ADVERTISEMENT

Când se întâmplă acest lucru simultan, există riscul unui al doilea val de coronavirus”, a continuat specialistul.

Cu toate acestea, Jung eun-kyeong a recunoscut că oamenii de știință nu cunosc prea multe despre coronavirusși nu se pot pronunța 100% asupra unui scenariu de evoluție al bolii.

ADVERTISEMENT

Au fost multe cazuri de pacienți care nu au dezvoltat simptome de niciun fel, nu putem să știm câți oameni au devenit imuni la boală după ce și-au revenit, sau cât va dura această imunitate”, a punctat Jung.

În concluzie, veștile nu sunt prea bune pentru omenire, în condițiile în care specialiștii din Coreea de Sud consideră pandemia de coronavirus un „ joc pe termen lung, pentru mai mulți ani”. Desigur, scenariul ar putea fi mult mai optimist dacă toate țările lumii se vor pregăti exemplar la iarnă.

ADVERTISEMENT
Tags: