News

Specialiștii ne avertizează că la iarnă ne vom confrunta cu un cocktail de Covid-19 și gripă sezonieră

16.07.2020 | 00:00
Specialistii ne avertizeaza ca la iarna ne vom confrunta cu un cocktail de Covid19 si gripa sezoniera
ADVERTISEMENT

Comisarul european pentru Sănătate avertizează întreaga Europă să se aștepte la iarnă de un „cocktail” de gripă cu Covid-19.

Același lucru l-a transmis și epidemiologul român Emilian Popovici, insistând asupra faptului că românii trebuie să se vaccineze în această iarnă împotriva gripei.

ADVERTISEMENT

Deși pentru unii gripa și Covid-19 par același lucru, vorbim despre două virusuri care sunt diferite și care pot conviețui și provoca daune simultan în organism.

Europa se va confrunta la iarnă cu un amestec de Covid-19 și gripă

Comisaul european Stella Kyriakides a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătescă pentru a face față unei provocări nemaivăzute.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, europenii se vor confrunta cu un cocktail de Covid-19 și gripă sezonieră, care ar putea face ravagii printre oameni, dacă nu vor fi luate măsurile necesare.

Sunt raportate focare în creştere în multe state membre. Pregătirea este esenţială, în special înainte de lunile de toamnă şi de iarnă“, a declarat Stella Kyriakides, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Kyrikiades crede că economiile țărilor europene vor avea de suferit dacă nu se vor lua măsuri de protecție sporite. „Trebuie să ne protejăm economiile, societăţile şi cetăţenii noştri împotriva unui nou val, precum cel pe care l-am experimentat în lunile anterioare şi împotriva interacţiunii gripei sezoniere cu Covid-19. Eu numesc acest lucru un efect de cocktail” , a punctat oficialul european.

Epidemiologul Emilian Popovici, cel care a prevăzut că vom avea aproximativ 800 de îmbolnăviri pe zi în luna iulie, le cere românilor să se vaccineze împotriva gripei în această iarnă, în condițiile în care un vaccin anti-Covid nu va fi disponibil în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Este indicat ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Contrar a ceea ce se crede, gripa și Covid-19 pot conviețui în același organism”, a explicat Popovici.

Cu toate că a ieșit de sub lumina reflectoarelor, din cauză că toată lumea e concentrată pe subiectul Covid-19, gripa sezonieră rămâne un pericol real în sezonul rece, în special pentru persoanele în vârstă.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 50 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit de gripă în 2019 în SUA, în timp ce 50.000 au murit din această cauză.

ADVERTISEMENT