Sporturi

Specialiștii o consideră pe Simona Halep jucătoarea anului: “Își face treaba cu demnitate”

15.10.2018 | 09:42
Specialistii o considera pe Simona Halep jucatoarea anului Isi face treaba cu demnitate
ADVERTISEMENT

Simona Halep debutează, miercuri, la turneul de la Moscova, după o serie de 4 înfrângeri consecutive în circuitul WTA. Specialiștii o consideră pe sportiva din România jucătoarea anului, motivând decizia prin demnitatea de care dă Simona dovadă pe teren. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Moscova – Kremlin Cup accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din Rusia.

Numărul 1 mondial a câștigat trofeul de la Moscova în anul 2013, când a învins-o pe Samantha Stosur. A fost pentru prima dată când Simona a ajuns în finală în Rusia și pentru ultima dată când a jucat la acest turneu. Revista Sports Illustrated o consideră pe Simona Halep jucătoarea anului, alte 4 sportive fiind nominalizate pentru acest titlu: Angelique Kerber – Germania, Petra Kvitova – Cehia, Naomi Osaka – Japonia și Caroline Wozniacki – Danemarca.

ADVERTISEMENT

Specialiștii o consideră pe Simona Halep jucătoarea anului 2018

“Orice s-ar spune, o alegem pe Halep. Ultimele rezultate ne-au determinat să o luăm în considerare şi pe Osaka. Dar Halep este numărul 1 pentru un motiv anume. A pierdut finala în Australia, înainte de a-şi câştiga Şlemul mult aşteptat la Paris. A jucat bine de-a lungul sezonului. Îşi face treaba cu demnitate. Nu are armele ca să-şi croiască drumul prin forţă – şi, da, are obiceiul să fie prea autocritică – de aceea este expusă unor înfrângeri severe. Dar este o jucătoare demnă de toată admiraţia, o campioană demnă şi alegerea noastră pentru cea mai bună jucătoare a anului”, notează Sports Illustrated.

Simona Halep o va întâlni în turul 2 la Moscova pe câștigătoarea dintre Anastasia Pavlyuchenkova și Ajla Tomljanovic. Dacă va trece de turul 2, Simona ar putea da peste Daria Kasatkina, una dintre cele mai apreciate tenismene ale momentului. Mai departe, în semifinală ar putea juca împotriva sportivei Kiki Bertens, în fața căreia a pierdut în finală la Cincinnati.

ADVERTISEMENT