News

Specialiştii sunt uluiţi de revenirea spectaculoasă a lui Gabriel Cotabiţă: “I s-a resetat creierul!”

Primele declaraţii ale lui Cotabiţă despre perioada de comă au uimit publicul, artistul povestind că a trecut prin stări şi lumi ireale. Specialiştii în arte divinatorii sunt de părere că...
25.11.2015 | 14:11
Specialistii sunt uluiti de revenirea spectaculoasa a lui Gabriel Cotabita I sa resetat creierul

Primele declaraţii ale lui Cotabiţă despre perioada de comă au uimit publicul, artistul povestind că a trecut prin stări şi lumi ireale. Specialiştii în arte divinatorii sunt de părere că acestuia i s-a resetat creierul, în timp ce psihologii cred că a fost vorba de halucinaţii.

Trei săptămâni a stat în comă Gabriel Cotabiţă, timp în care familia, apropiaţii şi fanii s-au rugat intens pentru revenirea lui. Luni, la Antena 1, Cotabiţă a vorbit deschis despre stările şi lumile prin care a trecut. „Prima călătorie a fost undeva prin Evul Mediu, cu nişte cavaleri care se luptau de zor. Nu am stat foarte mult acolo, dar să nu cumva să înţelegi că făceam parte. Eram un spectator…Am văzut lumea, m-am plimbat la Roma (o entitate l-a ghidat prin lume – n.r.), am fost în Filipine, în Australia, pe aceeaşi scenă pe care am fost acum câţiva ani. Au fost, aşa, nişte locuri care îmi dădeau putere să cred că încă nu am terminat ceea ce aveam de făcut…Lumina albă o vezi dacă vrei să mori, dacă vezi culoarul. Eu n-am văzut nicio secundă nicio lumină albă. Tot ce-a fost în jurul meu a fost o culoare închisă, ceva negru când am mers în zona medievală, însă când am fost în Australia era însorit”, a mărturisit artistul.

“Trebuie să iubeşti oamenii de lângă tine”

Mai mult decât atât, artistul şi-a rezolvat şi o problemă cu care se confrunta, a scăpat de transpiraţie. “Nu mai transpir. Ăsta a fost… câştigul meu, trecând peste lecţia de omenie… Sunt mult mai calm, mult mai cald, nu prea mai am aroganţa pe care mi s-a spus că o aveam de-a lungul timpului. Din ce am înţeles eu, nu trebuie să alergi nicăieri. Trebuie să iubeşti oamenii de lângă tine şi să fii tu liniştit, să-i ajuţi pe ceilalţi”, a mai spus Cotabiţă.

Face referire la vieţile anterioare

În încercarea de a afla mai multe despre aceste relatări, care rămân încă un mister, “ring” a contactat câţiva specialişti în domeniu. „Orice om aflat într-o situaţie mai specială, poate nu atât de gravă ca a lui Cotabiţă, poate trece prin astfel de momente. Este real tot ceea ce a povestit, doar că întrebarea este dacă aceste informaţii au venit în urma călătoriei spiritului sau în urma regresiei creierului ce trecea printr-o stare comatoasă. În astfel de situaţii au loc resetări ale creierului, ceea ce, cel mai probabil, s-a întâmplat şi în cazul lui Gabriel Cotabiţă. În urma regresiei, a călătorit în alte vieţi, creierul fiind în resetare, a intrat într-un univers paralel. Legat de călătoria lui în Evul Mediu, este o referire la o viaţă anterioară. Aflat în comă, se petrec astfel de lucruri şi, cu această ocazie, a avut loc o resetare a creierului, dar s-au şi corectat nişte defecte şi probleme, cum ar fi cea a transpiraţiei excesive cu care s-a confruntat de-a lungul anilor. Nu am studiat atent situaţia, dar rămâne de văzut dacă această resetare a creierului a avut loc definitiv sau doar pentru o perioadă. Legat de lumina pe care el susţine că nu a văzut-o, explicaţia e simplă. El nu a fost în moarte clinică, ci în comă, două stări total diferite, în care se petrec lucruri diferite”, a declarat, pentru „ring”, Cristian Pompei, consultant în arte divinatorii.

I s-a activat inconştientul colectiv

Pe lângă latura ezoterică pe care nu o exclude, psihologul Ilie Marinescu susţine că e posibil să fi fost ori halucinaţii pe fondul tulburărilor cerebrale, ori o experienţă asemănătoare unei regresii hipnotice. “Cei care trăiesc astfel de experienţe se întorc purificaţi şi cu o tendinţă mai mare de a se apropia de Dumnezeu. E o transformare majoră, îi îndreaptă spre credinţă. Din punct de vedere psihologic, această experienţă poate fi asemănată cu o regresie hipnotică, doar că produsă inconştient, pe fondul tulburărilor cerebrale, mergând până la afectarea conştiinţei şi atunci defulările pot fi halucinaţii din inconştient. Şi medicaţia e posibil să fi avut un rol în acest sens, pentru că poate produce halucinaţii vizuale, auditive prin alterarea conştiinţei. Se ştie că noi venim cu o încărcătură în inconştient din alte vieţi. Practic, avem un inconştient colectiv şi unul individual, iar în cel colectiv se află arhietipurile vieţilor anterioare. Lui i-a fost activat acest inconştient, care este depozitarul vieţilor anterioare. La fel, e posibil să fi avut halucinaţii pe fondul tulburărilor cerebrale tot prin activarea inconştientului. Faptul că şi-a revenit înseamnă că medicaţia l-a repus în funcţie şi a stopat toate defulările inconştientului, acolo unde sunt toate traumele noastre”, ne-a declarat psihologul Ilie Marinescu.

Sursă: www.ziarulring.ro