Fotbal intern

Spectacol în baltă! Academica şi Dinamo au făcut show pe un teren dificil. Cronica unui meci în care echipa lui Uhrin a revenit de la 0-2

24.11.2019 | 15:52
Spectacol in balta Academica si Dinamo au facut show pe un teren dificil Cronica unui meci in care echipa lui Uhrin a revenit de la 02
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni şi Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, la capătul unui meci care a avut o primă repriză foarte alertă, cu multe răsturnări de situaţie. Gazdele au început perfect prin golurile lui Cebotaru şi Merloi, însă “câinii” şi-au revenit din pumni şi au egalat până la pauză prin Sorescu şi Perovic.

Spectacol în baltă! Dinamo, făcută KO după primele 25 de minute

Dinamo a început meciul în atac, Perovic având două incursiuni foarte bune pe terenul greu de la Clinceni. Atacantul sârb s-a luptat cu adversarii şi cu bălţile şi chiar i-a dat o pasă decisivă lui Sorescu în minutul 3, însă golul a fost anulat pentru o poziţie clară de offside la atacant.

ADVERTISEMENT

Academica şi-a arătat colţii pe contraatac. Elevii lui Poenaru au fost bine organizaţi în defensivă în începutul meciului şi la prima fază de atac mai închegată, Buziuc a fost “cosit” în careu de Klimavicius. Arbitrul Chivulete a arătat punctul cu var fără nicio ezitare. Internaţionalul moldovean, Eugeniu Cebotaru, a transformat fără emoţii, fixându-l pe Piscitelli.

Echipa lui Dusan Uhrin s-a aruncat în atac, antrenorul ceh asumându-şi multe riscuri în defensivă. Chiar dacă au pus presiune pe poarta adversă, dinamoviştii nu au fost periculoşi şi Academica a lovit din nou pe o contră.

ADVERTISEMENT

După câteva acţiuni în care “câinii” şi-au arătat fragilitatea defensivă, proaspătul internaţional de tineret Merloi a înscris golul de 2-0. Era minutul 22 al meciului şi declaraţiile curajoase ale lui Ilie Poenaru înaintea meciului au avut acoperire. 

Spectacol în baltă! Academica şi Dinamo au făcut show pe un teren dificil. Cronica unui meci în care echipa lui Uhrin a revenit de la 0-2
Spectacol în baltă! Academica şi Dinamo au făcut show pe un teren dificil. Cronica unui meci în care echipa lui Uhrin a revenit de la 0-2 FOTO. George Merloi se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Clinceni Arena din Clinceni,

Nistor a luminat din nou jocul cu Dinamo! Sorescu a dat un eurogol

Jucătorul care s-a antrenat la Rennes a marcat primul gol în Casa Pariurilor Liga 1 împotriva lui Dinamo. Senzaţia este că Piscitelli putea face mai mult la şutul lui Merloi. Iar în momentul în care în tabăra dinamovistă a intervenit resemnarea, a ieşit la rampă Dan Nistor.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul a “luminat” din nou (a câta oară?) jocul lui Dinamo. Nistor i-a dat o pasă de senzaţie lui Sorescu în minutul 32, iar fotbalistul adus de la Timişoara a “îngropat” mingea în vinclul porţii lui Vâlceanu. Golul a adus un boost moral pentru “câini” care au reuşit să egaleze până în pauză.

Buna organizare a Academicii a fost făcută franjuri în finalul primei reprize. Perovic a egalat în minutul 45+1 după o gafă a apărării adverse, iar Sorescu a fost la un pas să întoarcă scorul un minut mai târziu, însă nu a profitat de debandada creată în apărarea adversă. De la cabine, parcă au ieşit alte echipe, mult mai liniştite.

ADVERTISEMENT
Spectacol în baltă! Academica şi Dinamo au făcut show pe un teren dificil. Cronica unui meci în care echipa lui Uhrin a revenit de la 0-2
Spectacol în baltă! Academica şi Dinamo au făcut show pe un teren dificil. Cronica unui meci în care echipa lui Uhrin a revenit de la 0-2. FOTO. Deian Sorescu se bucura dupa un gol marcat alaturi de Ioan Filip in meciul de fotbal dintre Academica Clinceni si Dinamo Bucuresti, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Clinceni Arena din Clinceni,

Furtună în prima repriză, linişte în partea secundă

Furtuna primei reprize trecuse şi la Clinceni s-a aşternut liniştea. Ocaziile au dispărut, la fel şi dorinţa lui Dinamo de a marca golul care să o aducă în avantaj. Terenul greu şi bălţile au făcut aproape imposibilă faza de construcţie, iar “câinii” nu au mai arătat aceeaşi prospeţime fizică şi luciditate ca în prima parte. Nistor a alternat pasele foarte bune cu execuţiile ratate, în timp ce gazdele au luptat pentru fiecare minge.

Chiar dacă au fost mai puţine ocazii în partea secundă, meciul i-a ţinut pe fani cu sufletul la gură şi senzaţia era că oricare dintre echipe poate să dea lovitura decisivă. Cu cât se apropia finalul meciului, Academica dădea semne că se mulţumeşte cu rezultatul de egalitate şi a mai scăzut ritmul. Dinamo a vrut mai mult, însă nu a mai putut să pună în pericol poarta adversă decât prin situaţiile “palide” ale lui Nistor şi Montini.

Scorul final a fost 2-2, unul care nu avantajează nici Academica şi nici Dinamo, însă a fost un meci peste nivelul din Casa Pariurilor Liga 1, o confruntare spectaculoasă în ciuda terenului greu, cu două echipe care au luptat până în ultimul minut pentru cele trei puncte.

  • 6 şuturi pe poartă a avut Academica Clinceni
  • 52% a fost posesia în favoarea lui Dinamo
ADVERTISEMENT