ADVERTISEMENT
News

Spectacol total în online după eliminarea pensiilor speciale! Cum s-au lăudat partidele că au pus capăt huzurului

Autor: Alexandru Năstase | 18.02.2021 | 11:55
Spectacol total în online după eliminarea pensiilor speciale! Cum s-au lăudat partidele că au pus capăt huzurului
Partidele s-au întrecut în mesaje pe Facebook, dar internauții n-au „gustat” prea mult momentul. Sursa foto - colaj Fanatik

Spectacol total în mediul online după eliminarea pensiilor speciale! Partidele s-au întrecut în mesaje plătite și au încercat să explice tuturor cum decizia istorică a plecat chiar din fieful lor. Rând pe rând, cei aflați la guvernare și cei din opoziție au ieșit cu trimiteri și atacuri directe la adversari. Un singur lucru au uitat să anunțe aceștia – cât a plătit până în acest moment, statul român pentru pensiile speciale.

ADVERTISEMENT

De altfel, conturile oficiale de Facebook ale partidelor politice au avut parte de o zi glorioasă. Echipele de PR au încercat să câștige cât mai mult de pe urma evenimentului.

Primii care au anunțat au fost cei care formează și coaliția de la guvernare. USR/Plus și PNL s-au mișcat cel mai bine și n-au ezitat să proclame supremație în jurul deciziei.

Spectacol total în mediul online după eliminarea pensiilor speciale!

Activi mereu în online, USR/Plus au ieșit și de această dată primii pe piață. Aceștia au postat o imagine cu plenul Camerei Deputaților însoțită de un mesaj cât se poate de clar.

ADVERTISEMENT

„Ne-am ținut de cuvânt. Am eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor!”, a notat alianța care a ieșit pe locul 3 la alegerile parlamentare din luna decembrie a anului trecut. Nu toată lumea a fost mulțumită de anunț.

„Ati făcut cea mai mare greșeală cu eliminarea pensiilor parlamentarilor…ati creat un precedent, adică și desființarea celorlalte pensii speciale, ceea ce nu veti putea face, iar pt asta veti fi taxați puternic la vot ca nu vreți, nu ca nu puteți…veti vedea…trebuia sa începeți cu ale magistraților…din păcate ati muscat momeala celor de pe aceasta pagina care va criticau….pacat”, a scris Cătălin Șerban

Nu a fost singurul nemulțumit. Zeci de oameni au reacționat și au transmis că legea va pica la CCR, ceea ce face inutilă postarea alianței.

ADVERTISEMENT

La doar câteva minute distanță, reprezentanții PNL-ul au postat și ei cam același mesaj. Liberalii au mers însă pe o poză cu președintele Ludovic Orban și pe textul „Am eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor!”.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult până la debutul ironiilor. Mai mulți utilizatori au sesizat asemănarea dintre cele două mesaje și au speculat.

Cum au fost taxați liberalii pentru postarea care anunța eliminarea pensiilor speciale

În cele din urmă, liberalii au ținut să transmită că pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, iar orice tentativă de a le elimina s-a lovit de majoritatea nocivă PSD-istă din legislatura trecută.

ADVERTISEMENT

„PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, am depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat, intenționat, de actuala conducere a PSD”, au mai spus liberalii.

Aceștia au transmis votanților și că dacă PSD ar fi deținut majoritatea parlamentară și acum ar fi luptat cu toate puterile pentru menținerea pensiilor speciale, contrar discursului duplicitar pe care îl afișează.

ADVERTISEMENT

PSD a rămas ținta preferată a internauților

După câteva zeci de minute a reacționat și PSD. Și social democrații au mers pe același text, dar s-au folosit de o imagine cu doi parlamentari cu mâinile ridicate, în semn de aprobare.

Totodată, PSD a postat și mesajul președintelui Marcel Ciolacu.”Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul #PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze și să se afunde în proceduri…

Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale.

Am un singur mesaj pentru PNL și USR-PLUS: veniți odată cu bugetul! S-a terminat cu scamatoriile și inventarea de motive”, a spus liderul PSD

Mesajul său a fost însă contrat puternic în online. Mai mulți oameni au ținut să le readucă aminte social democraților că ei au fost cei care au introdus pensiile speciale în urmă cu aproape 6 ani de zile.

AUR, între pensii speciale și Diana Șoșoacă

Și surpriza AUR a anunțat eliminarea pensiilor speciale. A făcut-o diferit față de celelalte trei partide. „Primul pas către eliminarea nedreptății din societatea românească a fost făcut astăzi: Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi a Senatului a votat pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari”, au notat cei din comunicarea AUR

Mesajele primite au stârnit râsete printre internauți. Mai mulți oameni s-au plâns de îndepărtarea Dianei Șoșoacă, în timp ce alții spuneau că mutarea a fost una benefică pentru partid.

De ce sunt nemulțumiți cei din UDMR după eliminarea pensiilor speciale

Liderul senatorilor UDMR Lóránd Turos a afirmat că „eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor nu este altceva decât praf în ochi pentru electorat”, iar Uniunea susţine în continuare că este nevoie ca pensiile speciale pentru toate categoriile să fie eliminate.

Senatorul UDMR a atras atenţia plenului reunit asupra populismului ieftin şi demagogiei arătat de către partide faţă de electorat, în legătură cu eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi senatorilor.

De altfel, parlamentarii UDMR sunt singurii care nu au votat când a fost adoptat proiectul de lege al PSD care prevede această eliminare.

Câți bani rămân la buget după eliminarea pensiilor speciale

FANATIK a scris AICI cum bugetul țării era văduvit anual din 2015, de când au fost votate aceste pensii, de bani serioși pentru plata unor categorii de pensionari. Parlamentarii se aflau printre ei și primeau anual sume impresionante.

Concret, foștii demnitari costau statul român nu mai puțin de 54 de milioane de lei. Suma este valabilă pentru anul în curs. Și preşedintele Senatului, Anca Dragu a afirmat după eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, că 54.2 milioane de lei era impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari.

”România nu poate – şi nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriaşe pentru aceste privilegii”, a afirmat Dragu, precizând că este o revenire la normalitate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!