Fotbal international

Spectacolul Champions League revine în forță! Manchester City și Barcelona, marile favorite la câștigarea trofeului. Tot ce trebuie să știi despre faza grupelor: 4 “finale” în prima etapă

16.09.2019 | 23:30
Spectacolul Champions League revine in forta Manchester City si Barcelona marile favorite la castigarea trofeului Tot ce trebuie sa stii despre faza grupelor 4 finale in prima etapa

Spectacolul Champions League revine în forță, după ce în vară și-a consumat rundele preliminare. După ce fotbalul englez a dominat autoritar sezonul precedent al cupelor europene, oferind toate cele patru finaliste, marile forțe din Spania, Italia, Franța și Germania pregătesc revanșa. Faza grupelor din noul sezon va începe marți, 17 septembrie, și își va consuma ultima etapă la 11 decembrie.

Spectacolul Champions League revine în forță

Tragerea la sorți a fazei grupelor au adus câteva dueluri interesante pentru această fază a celei mai importante competiții la nivel de cluburi. Astfel, spectacolul Champions League revine încă din prima rundă cu câteva confruntări de cinci stele. Astfel, marți vom avea meciurile Borussia Dortmund – FC Barcelona și SSC Napoli – FC Liverpool, în timp ce ziua de miercuri propune partidele Paris Saint-Germain – Real Madrid și Atletico Madrid – Juventus Torino.

La startul actualei ediții a Champions League nu se regăsește nicio formație din Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj fiind eliminată în play-off de Slavia Praga. Cu toate acestea fotbalul românesc va fi reprezentat de șase fotbaliști: Florin Andone (Galatasaray Istanbul), Ianis Hagi, Vladimir Screciu (ambii RC Genk), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ciprian Tătărușanu (Olympique Lyon) și Răzvan Marin (Ajax Amsterdam).

Lionel Messi sărbătorind un gol marcat în meciul tur Barcelona – Liverpool

Andone, misiune imposibilă

Grupa A aduce un duel de zile mari între Paris Saint-Germain și Real Madrid, cele două fiind mari favorite la calificarea în optimi. Interesant va fi radanmentul pe care îl va da superstarul Neymar, care și-a dorit să plece în această vară de la campioana Franței, dar și felul în care Zinedine Zidane îi va reconecta pe ”galactici” la Champions League. Florin Andone și Galatasaray par a nu avea nicio șansă în această grupă și se vor lupta cu FC Bruges pentru locul 3.

Și în Grupa B există două mari favorite la calificare: Bayern Munchen și Tottenham Hotspur. Bavarezii încearcă să revină în forță după câteva sezoane mai modeste în Champions League, în timp ce Spurs vrea să confirme traseul excelent de sezonul trecut când au ajuns până în finală. Outsidere grupei sunt Steaua Roșie Belgrad și Olympiacos Pireu.

Revedere incendiară între Ronaldo și Simeone

Campioana din Premier League, Manchester City, este favorita clară a Grupei C, având parte de o tragere la sorți extrem de favorabilă, dar și principala favorită la câștigarea Champions League. Pep Guardiola este mai pornit ca oricând să cucerească trofeul, după ce și-a impus clar supremația în Anglia. Celelalte trei formații, Atalanta Bergamo, Șahtior Donețk și Dinamo Zagreb vor duce o luptă strânsă pentru poziția a doua.

Grupa D propune o revedere incendiară între campioana din Serie A, Juventus Torino, și temuta formație a lui Diego Simeone, Atletico Madrid. Cele două s-au întâlnit sezonul trecut în optimi, iar italienii s-au calificat după o dublă de excepție în care superstarul Cristiano Ronaldo a făcut legea, iar ”Cholo” și-a dat în petic. Bayer Leverkusen așteaptă la cotitură orice greșeală a marilor favorite din grupă, iar Lokomotiv Moscova pare victimă sigură.

Cristiano Ronaldo celebrând golul marcat în meciul Juventus – Ajax

Barcelona, grupă de foc cu Dortmund și Inter Milano

Și în Grupa E există un duel cu reptiție între Napoli și Liverpool. Campioana en-titre a ajuns să-și treacă în vitrină al șaselea trofeu Champions League după ce a trecut cu emoții de faza grupelor. ”Cormoranii” aveau nevoie de victorie în ultimul meci, pe teren propriu, cu Napoli și l-au obținut cu 1-0. Însă, la ultima fază, Alisson a scos incredibil un șut din 6 metri al lui Milik. Cele două sunt favorite certe, dar RC Genk cu Ianis Hagi și Vladimir Screciu și FC Salzburg ar putea face o surpriză.

A doua favorită a bookmakerilor la câștigarea trofeului, FC Barcelona, nu a avut parte de o tragere la sorți prea comodă, urmând să aibă meciuri extrem de grele cu Borussia Dortmund și noua formație a lui Antonio Conte, Internazionale Milano. Cele trei se vor lupta pentru calificarea în optimi, în timp ce formația lui Nicolae Stanciu, Slavia Praga, pare victimă sigură.

Tătărușanu și Răzvan Marin, șanse mari de calificare

Grupa G este una extrem de echilibrată, fără vreo mare favorită, cu patru echipe sensibil egale ca valoare. Prin prisma experineței internaționale, formația lui Ciprian Tătărușanu, Olympique Lyon, și Benfica Lisabona au un ușor avantaj față de Zenit Sankt Petersburg și RB Leipzig. Cu toate acestea, este foarte greu de prezis care vor fi cele două norocoase care vor ajunge în optimi.

În Grupa H, Chelsea Londra pare să fi avut o tragere la sorți favorabilă, mai ales că semifinalista de anul trecut, Ajax Amsterdam, și-a pierdut puțin din forță după plecările lui Frenkie de Jong și Matthijs de Ligt. Noua formație a lui Răzvan Marin va avea de dus o luptă grea pentru calificare într-o grupă în care FC Valencia și OSC Lille nu sunt deloc victime sigure.

Răzvan Marin în acțiune la un meci jucat de Ajax Amsterdam

Programul primei etape

Principalele favorite la câștigarea actualei ediții de Champions League sunt Manchester City (4.00) și FC Barcelona (6.00), în timp ce FC Liverpool are o cotă de 8.50 pentru apărarea trofeului. Următoarele pe listă sunt Bayern Munchen, Juventus Torino, Paris Saint-Germain, Real Madrid (toate cotă 12.00), Atletico Madrid (20.00), Chelsea Londra și Tottenham Hotspur (ambele 31.00).

Programul primei etape din faza grupelor Champions League este următorul:

Marți, 17 septembrie

Grupa E

  • Napoli – Liverpool, ora 22:00
  • Salzburg – Genk, ora 22:00

Grupa F

  • Inter Milano – Slavia Praga, ora 19:55
  • Borussia Dortmund – Barcelona, ora 22:00

Grupa G

  • Lyon – Zenit, or 19:55
  • Benfica – RB Leipzig, ora 22:00

Grupa H

  • Chelsea – Valencia, ora 22:00
  • Ajax – Lille, ora 22:00

Miercuri, 18 septembrie

Grupa A

  • FC Bruges – Galatasaray, ora 19:55
  • PSG – Real Madrid, ora 22:00

Grupa B

  • Olympiacos – Tottenham, ora 19:55
  • Bayern Munchen – Steaua Roșie, ora 22:00

Grupa C

  • Șahtior Donețk – Manchester City, ora 22:00
  • Dinamo Zagreb – Atalanta, ora 22:00

Grupa D

  • Atletico Madrid – Juventus, ora 22:00
  • Bayer Leverkusen – Lokomotiv Moscova, ora 22:00.