Fotbal intern

Spectacolul coregrafiilor la FCSB-Dinamo: când cele două peluze au afișat același mesaj

29.07.2018 | 13:30
Coregrafie Dinamo, la Dinamo-FCSB, în Liga 1, 18 februarie 2018

Duminică, pe „Arena Națională”, va avea loc un nou episod din eternul derby dintre FCSB, echipa care a continuat tradiția Stelei din Liga 1 Betano, și Dinamo București. Odată cu acest derby avem garantat și un adevărat spectacol în tribune și așteptăm să vedem ce coregrafii au pregătit cele două echipe.

După ce galeriile de ultrași au părăsit echipa lui Gigi Becali, Peluza Sud alegând să susțină proiectul CSA Steaua din liga a patra, în timp ce Peluza Nord a făcut un pas în spate până la rezolvarea diferendului dintre CSA și FCSB, duelul coregrafiilor la derby-uri a fost câștigat net de Dinamo.

Coregrafii derby Steaua-Dinamo. În ultimii ani, avantaj net „Câinii roșii”

La ultimul meci dintre cele două formații, desfășurat pe Arena Națională și încheiat cu scor egal, 2-2, fanii „Câinilor roșii” au realizat o coregrafie 3D în care un suporter al lui Dinamo ținea într-o mână un steag cu chipul lui Cătălin Hîldan, iar în cealaltă mână conducea o haită de câini către Moarte, pentru a o învinge. „Trecem peste toate, ne luptăm cu moartea. Când se unesc câinii, ziua învinge noaptea”, era scris pe banner-ul „Câinilor Roșii”.

Coregrafie spectaculoasa a fanilor dinamovisti in meciul cu FCSB! "Cand se unesc cainii, ziua invinge noaptea"

VIDEO: Coregrafie spectaculoasa a fanilor dinamovisti in meciul cu FCSB!Ca intotdeauna lideri in tribune!"Cand se unesc cainii, ziua invinge noaptea!" #ddb #doardinamobucuresti #lideriintribune #fcdinadn #coregrafiedinamo #ziuainvingenoaptea #pch

Gepostet von FC DINAMO BUCURESTI am Montag, 19. Februar 2018

Rivalitatea continuă și în galerii. După plecarea veteranilor din peluzele Stelei, locul lor a fost luat de „Peluza Roș-Albastră”, cea care și-a făcut simțită prezența la ultimul derby. Chiar dacă în număr mult mai mic față de dinamoviști, roș-albaștrii au reușit să fie organizați și să mai răpească un pic din gloria de altă dată. De altfel, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, unul dintre liderii noii galerii a povestit cum s-au pus bazele acestei noi peluze. „Totul a început după meciul cu City”, a afirmat Cosmin, cu referire la una dintre cele mai mari farse făcute vreodată în fenomenul ultras.

Coregrafie FCSB, la Dinamo-FCSB, în Liga 1, 18 februarie 2018
Coregrafie FCSB, la Dinamo-FCSB, în Liga 1, 18 februarie 2018

Coregrafii derby Steaua-Dinamo. Ultima dată când peluzele au stat față în față

Până la existența acestei peluze, derby-urile din ultimii ani au fost dominate clar la nivel de coregrafie de către cei de la Dinamo. Ultima dată când cele două peluze s-au înfruntat a fost în 2014, în semifinala Dinamo-Steaua încheiată cu scorul de 1-1, în care dinamoviștii au adus mai mulți muzicieni care au cântat pe acordurile compoziţiei muzicale Bolero de Maurice Ravel, în timp ce fanii alb-roşii au afişat o coregrafie 3D însoţită de mesajul: “În simfonia stadioanelor am fost mereu compozitori, voi asistaţi la operă ca spectatori”.

De partea cealaltă, steliștii au afișat banner 3D înfăţişându-l pe Marius Lăcătuş, care ţinea nişte câini în zgardă: “Mitologia, îngerii din cer tremurau când “Fiara” intra pe teren”.

Coregrafie Steaua, la Dinamo-Steaua în Cupa României, 17 aprilie 2014
Coregrafie Steaua, la Dinamo-Steaua în Cupa României, 17 aprilie 2014

Când galeriile celor de la Steaua și Dinamo s-au înfrățit și au avut aceeași coregrafie

Un episod mai puțin cunoscut al rivalității dintre Steaua și Dinamo este cel din septembrie 2002. Cu câteva zile înaintea unui derby din Ghencea, un suporter al roș-albaștrilor a fost împușcat cu gloanțe de cauciuc de către jandarmi. Fapta a creat o emulație deosebită în mijlocul fanilor celor două echipe, care la derby-ul din 15 septembrie 2002 care s-a desfășurat în Ghencea, au afișat o coregrafie comună!

Astfel, fiecare galerie a devenit o mare de “ținte vii”, suporterii afișând deasupra capului hârtii pe care erau desenate ținte pentru gloanțe. Totodată, au afișat și un banner pe care era scris mesajul „Trageți”. Meciul avea să se termine indecis, scor 1-1, după goluri lui Iulian Miu și Vlad Munteanu.

Coregrafie comună Steaua-Dinamo, la un meci din 15 septembrie 2002
Coregrafie comună Steaua-Dinamo, la un meci din 15 septembrie 2002
Coregrafie comună Steaua-Dinamo, la un meci din 15 septembrie 2002
Coregrafie comună Steaua-Dinamo, la un meci din 15 septembrie 2002
Coregrafie comună Steaua-Dinamo, la un meci din 15 septembrie 2002
Coregrafie comună Steaua-Dinamo, la un meci din 15 septembrie 2002

„Stadionul era plin și dintr-o dată am început să cântăm. Au cântat și cei de la Steaua cu noi, ne aplaudau, am strigat toți pentru băiatul ăla care era la spital cu găurile de alice în el”, povestea la acea vreme un lider al galeriei dinamoviste.

Așadar, duminică, de la ora 21:00, microbiștii așteaptă cu sufletul la gură încă un meci între FCSB și Dinamo. Odată cu această partidă așteptăm cu nerăbdare și ce surprize ne mai pregătesc galeriile celor două echipe.

„Acum la FCSB ar trebui să se strângă rândurile, să vină alături de echipa din Liga 1 și galeria care o susține pe echipa aia a lui Lăcătuș din Liga a patra. Măcar un meci nul la coregrafie să scoatem și noi! Pentru că nu bate echipa lui Gigi, gata, s-a terminat cu spiritul Stelei. Dinamo se va mobiliza, este un meci al orgoliilor, așa că nu-i văd bine pe jucătorii lui Dică” – Iosif Vigu

6.600 de bilete susțin fanii lui Dinamo că erau cumpărate sâmbătă la prânz, contraziși de oficialii FCSB, care spuneau că doar 3.850 de bilete ar fi solicitat galeria „câinilor” și nici acelea nu se vânduseră