News

Speranțe noi în combaterea COVID-19. Australienii au inventat un test care poate depista infecția în 20 de minute

17.07.2020 | 21:00
Sperante noi in combaterea COVID19 Australienii au inventat un test care poate depista infectia in 20 de minute
ADVERTISEMENT

Cercetătorii din Australia au creat un test care poate depisa infecția cu coronavirus în 20 de minute, pe baza unei  mostre de sânge a pacienților. Cercetătorii de la Monash University susține că  testul poate depista dacă o persoană este sau a fost infectată, informeză Reuters.

Aplicațiile pe termen scurt includ identificarea rapidă a infecției și staabilirea contacților pentru a limita răspândirea virusului, în timpul ce screening-ul populației pentru a determina dimensiunile infecției virale în comunitățile mare este un obiectiv pe termen lung”, se arată în studiul publicat de către ACS Sensors.

ADVERTISEMENT

Echipa care a descoperit noua metodă de testare a inclus cercetători de la BioPRIA, Departamentul de Inginerie Chimică de la Monash University.

Noul tip de test ar putea contribui și la crearea unui vaccin împotriva COVID-19

Noua metodă de testare utilizează 25 de microlitri  de plasmă din mostrele de sânge și depistează aglutinarea celulelor roșii  din sânge, pe care o provoacă infecția cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Testele actuale de depistare a coronavirusului sunt de două tipuri. Cele PCR, făcute pe baza probelor recoltate din nas și gât, depistează infecția, pe când actualele teste de sânge depistează doar anticorpii din organism, care apar după ce o persoană nu mai este infectată.

Noul tip de testare depistează atât infecția în curs, cât și cea vindecată. Pe lângă faptul că sute de teste pot fi procesate în fiecare oră, ar putea ajuta și experții care caută un vaccin împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Echipa de cercetători încearcă acum să obțină sprijin guvernamental și financiare pentru producția în masă a noilor teste.

Noul tip de coronavirus, SARS-CoV-2 a infectat mai mult de 13.800.000 de oameni în întreaga lume și a dus la moartea a circa 600.000 de persoane de când a apărut în China la finele anului trecut. În Australia s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri  și 116 decese.

ADVERTISEMENT