Fotbal international

Speranțe pentru Dinamo? În Cehia nu retrogradează nimeni după ce o echipă a intrat în carantină

23.07.2020 | 19:05
Sperante pentru Dinamo In Cehia nu retrogradeaza nimeni dupa ce o echipa a intrat in carantina
ADVERTISEMENT

Oficialii fotbalului din Cehia au decis ca nicio echipă să nu retrogradeze din prima ligă, după ce o formație a fost obligată să intre în carantină din cauza infectărilor cu Covid-19.

Și în România există o situație similară, după ce DSP Ilfov a anunțat că tot lotul echipei Dinamo București va intra în carantină pentru 14 zile după focarul de la Săftica.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal nu au decis întreruperea sau ”înghețarea” sezonului și se gândesc chiar să-i oblige pe ”câini” să joace cu juniorii sau să piardă la ”masa verde”.

Nicio echipă nu retrogradează în Cehia din cauza carantinei

Conducătorii fotbalului din Cehia au decis întreruperea definitivă a play-out-ului cu două etape înainte de final și au anunțat că nicio echipă nu va retrograda în acest sezon din prima ligă, totul ca urmare a depistării de cazuri de infectare.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului francez L’Equipe, tot lotul formației Opava a fost băgat în carantină pentru două săptămâni după ce un jucător a fost găsit pozitiv la testul pentru coronavirus, iar șefii fotbalului au oprit competiția.

Decizia va fi oficializată în zilele următoare și a fost luată ca urmare a faptului că play-out-ul nu ar mai fi putut fi finalizat până la 2 august, termenul la care trebuia să se încheie toate partidele ale actualei stagiuni.

ADVERTISEMENT

Această hotărâre nu va influența și play-off-ul care s-a încheiat deja. Slavia Praga, echipa unde este legitimat și mijlocașul român Nicolae Stanciu, este campioană acestui sezon, iar participantele în cupele europene vor fi cele stabilite de clasamentul în urma jocurilor de pe teren.

În România, informațiile sunt că actualul sezon nu va fi oprit, ceea ce însemană că Dinamo nu-și va mai putea amâna partidele, deoarece sezonul s-ar ducea prea departe. În aceste condiții, varianta este să intre pe teren cu juniorii sau să piardă meciurile la ”masa verde”.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al clubului Dinamo București, Florin Prunea, a vorbit pentru FANATIK după ce echipa lui Gigi Mulțescu a fost băgată în carantină pentru 14 zile și a cerut oprirea campionatului. Situația din România este extrem de ciudată, mai ales că întrecerea internă este cea mai afectată de Covid-19 din Europa.

ADVERTISEMENT