News

Sperietură trasă de un șofer de TIR care venea din România. Un bărbat i-a bătut în cabină, în mers

13.05.2021 | 11:05
Sperietura trasa de un sofer de TIR care venea din Romania Un barbat ia batut in cabina in mers
ADVERTISEMENT

Un șofer de TIR s-a speriat cumplit când un bărbat ascuns în remorcă i-a bătut în cabină, în mers.

Unui șofer de TIR nu i-a venit să creadă când s-a trezit cu un pasager clandestin, care îi bătea puternic în tabla de la cabină. TIR-ul tranzitase România și se afla pe o autostradă din Germania.

ADVERTISEMENT

După ce a fost oprit de poliție, șoferul a aflat că transportase fără voia sa mai mulți migranți în remorcă.

Cum a fost speriat un șofer de TIR care venea din România

Întâmplarea a avut loc marți, 11 mai, potrivit poliției din Germania. În timp ce se deplasa pe autostrada A93, lângă Oberaudorf, șoferul de TIR s-a trezit cu un bărbat care îi bătea în cabină. Mai mulți participanți la trafic l-au observat pe bărbatul care se suise pe camion și au sunat imediat la poliție.

ADVERTISEMENT

Migrantul afgan, care stătuse în remorcă a făcut o gaură în prelată și s-a suit pe TIR, în încercarea de a vorbi cu șoferul, pentru a-i transmite că atât el, cât și alte persoane care îl însoțeau aveau nevoie de ajutor.

Polițiștii au ajuns imediat la fața locului și au oprit TIR-ul. Acesta era înmatriculat în Bulgaria și tranzitase România.

ADVERTISEMENT

După ce au deschis remorca, polițiștii și șoferul au descoperit că în remorcă erau șase persoane. Din declarațiile oferite de aceștia, toți erau afgani, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani.

Tinerii s-au urcat în TIR în România

Tinerii au povestit că s-au suit în camion în România. Contrabandiștii români i-au ajutat să urce în secret, apoi au închis remorca din exterior.

ADVERTISEMENT

Polițiștii germani au descoperit faptul că toți tinerii afgani aveau cărți de azil române, dar toate fuseseră rupte. Migranții au povestit prin ce au trecut pentru a putea pleca din Afganistan visând să ajungă în Germania, unde sperau că vor avea o viață mai bună.

Aceștia au declarat că au petrecut mai multe zile ascunși în zona de încărcare în România, pentru a putea urca în TIR.

După ce au efectuat toate cercetările, polițiștii germani l-au lăsat pe șoferul în vârstă de 53 de ani să-și continue drumul. Din anchetă a rezultat că acesta nu știa că în semi-remorcă erau mai multe persoane.

Mii de persoane din Siria, Irak, Afganistan sau alte țări solicită azil în România. cele mai multe însă nu doresc să se stabilească aici, ci încearcă prin orice metodă să ajungă în alte țări din Europa.

ADVERTISEMENT