News

Spionii ruși, o nouă tentativă de a-l asasina pe Volodimir Zelenski. Ucrainenii le-au dejucat planurile

Spionii ruși au încercat din nou să îl ucidă pe Volodimir Zelenski. Tentativa de asasinat împotriva președintelui Ucrainei a fost dejucată de Serviciul de Informații
22.03.2022 | 13:50
Spionii rusi o noua tentativa de al asasina pe Volodimir Zelenski Ucrainenii leau dejucat planurile
O nouă tentativă de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski a fost dejucată de ucraineni. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski a supraviețuit la încă o tentativă de asasinat. Serviciul de Informații al Ucrainei a dejucat planurile spionilor ruși.

Spionii ruși, o nouă tentativă de a-l asasina pe Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a trecut cu bine peste o nouă tentativă de asasinat. Planurile spionilor ruși au fost dejucate de Serviciul de Informații al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Un grup de diversionişti ruşi, condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, a fost reținut în oraşul Ujgorod, situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia şi Ungaria, scrie agenţia de presă ucraineană Unian.

Potrivit sursei citate, cei aproximativ 25 de bărbaţi urmau să comită acte de sabotaj în cartierul guvernamental de la Kiev şi în alte zone din ţară.

ADVERTISEMENT

Membrii acestui grup de sabotori ar fi intenţionat să se dea drept militari ucraineni din cadrul forţei de apărare teritorială pentru a ajunge în capitala ucraineană. Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, potrivit dpa.

“În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind ‘înalta trădare’ a fost arestat în flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist, care s-a dovedit a fi agent FSB”, a transmis Unian.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, în centrul a nenumărate tentative de asasinat

Mai multe echipe de spioni ruşi au încercat să ajungă la Kiev şi să-l elimine pe Volodimir Zelenski încă de la începutul războiului, în data de 24 februarie.

La începutul lunii martie, președintele Ucrainei a fost ținta a trei tentative de asasinat într-o singură săptămână. Și atunci, la fel ca acum, Volodimir Zelenski a reușit să scape cu viață.

ADVERTISEMENT

“‘Comploturile au fost dejucate de agenți dubli ai FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, care i-au anunțat pe ucraineni de viitoarele tentative’, a mai precizat tot secretarul Ucrainei pentru Securitate Naţională şi Apărare”, a scris FANATIK în data de 4 martie 2022.

ADVERTISEMENT