Sport

Spionii din naţionala Muntenegrului, următorul adversar al României la CM de handbal feminin! Per Johansson şi Adi Vasile le ştiu bine pe tricolore

03.12.2019 | 23:30
Spionii din nationala Muntenegrului urmatorul adversar al Romaniei la CM de handbal feminin Per Johansson si Adi Vasile le stiu bine pe tricolore
ADVERTISEMENT

Muntenegru este următorul adversar al României la CM de handbal feminin din Japonia, iar cele două selecţionate se vor întâlni miercuri, de la ora 8:00, în etapa a 4-a din Grupa C. Per Johansson, selecţionerul muntenegrencelor, dar şi Adrian Vasile, secundul acestuia, cunosc bine handbalul din ţara noastră, acesta fiind un avantaj înainte de meciul de la turneul final.

Marele plus al Muntenegrului, adversarul României din etapa a 4-a de la CM de handbal feminin

Din noiembrie 2017, cu o lună înaite de turneul final din Germania, selecţionata Muntenegrului, următorul adversar al României la CM de handbal feminin, este antrenată de Per Johansson. Suedezul are avantajul că a fost în două rânduri antrenorul lui CSM Bucureşti şi le cunoaşte bine pe jucătoarele lui Tomas Ryde.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a semnat contractul cu Federaţia de Handbal din Muntenegru, Per Johansson l-a adus în staff pe Adi Vasile, alături de care lucrase la CSM Bucureşti în perioada aprilie-iunie 2017. Între timp, secundul suedezului a ajuns “principal” la vicecampioana României, echipă care are patru handbaliste în lotul lui Tomas Ryde.

Al doilea mare avantaj pentru Muntenegru: opt handbaliste au jucat sau joacă în Liga Florilor

Naţionala Muntenegrului mai are un avantaj important înainte de meciul cu România. În lotul pentru Campionatul Mondial din Japonia, selecţionata lui Per Johansson are opt handbaliste care au jucat sau încă mai joacă în Liga Florilor. Mai exact, cinci jucătoare încă evoluează în prima ligă din România şi îşi cunosc bine adversarele.

ADVERTISEMENT

Andrea Klikovac (CSM Bucureşti), Ljubica Nenezic (Gloria Bistriţa), Dijana Ujkic (Măgura Cisnădie), Marta Batinovic (SCM Râmnicu Vâlcea) şi Itana Grbic (CSM Bucureşti) sunt handbalistele care joacă în prezent în Liga Florilor. În plus, Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti 2018-2019) şi Majda Mehmedovic (CSM Bucureşti 2016-2019) au evoluat până în vară în România.

  • 2012-2013 este perioada petrecută de Katarina Bulatovic la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Jovanka Radicevic, principalul pericol pentru România

Jovanka Radicevic pare să fie principalul pericol pentru naţionala României. Fosta handbalistă de la CSM Bucureşti a reuşit să marcheze 21 de goluri în primele trei meciuri de la Campionatul Mondial din Japonia. Extrema dreapta de 33 de ani a fost cea mai bună marcatoare în victoriile Muntenegrului cu Kazahstan (9 goluri) şi cu Ungaria (8 goluri).

ADVERTISEMENT

Am întâlnit Muntenegru de cinci ori şi ne-am împărţit victoriile

  • România – Muntenegru 25-21 (JO de la Rio de Janeiro 2016)
  • România – Muntenegru 23-23 (turneul de calificare la JO de la Rio de Janeiro 2016)
  • România – Muntenegru 20-23 (EURO 2012)
  • România – Muntenegru 23-34 (turneul de calificare la JO de la Londra 2012)
  • România – Muntenegru 23-21 (EURO 2010)