News

Spitalul “Balș” și cel de la Constanța își vor relua activitatea. Ce spune ministrul Rafila

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 7 ianuarie, într-o conferință de presă, că atât Spitalul "Balș", cât și cel de la Constanța își vor relua activitatea
07.01.2022 | 16:05
Spitalul Bals si cel de la Constanta isi vor relua activitatea Ce spune ministrul Rafila
ADVERTISEMENT

Spitalul “Balș” și Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța își vor relua activitatea. Anunțul a fost făcut vineri, 7 ianuarie, într-o conferință de presă susținută de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Spitalul “Balș” și cel de la Constanța își vor relua activitatea. Ce spune ministrul Rafila

Alexandru Rafila a vorbit despre situația celor două instituții spitalicești, care au fost marcate, în anul 2021, de evenimente tragice. Vorbim despre incendiile în care mai mulți pacienți au decedat.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății a anunțat că atât Spitalul “Balș”, cât și cel de la Constanța își vor relua activitatea.

Mai mult, acesta a precizat că urmează să meargă în deplasare, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, chiar săptâmâna următoare.

ADVERTISEMENT

“Săptămâna viitoare mă voi duce la Constanţa, pentru că şi spitalul din Constanţa a fost victima unui incendiu nefericit şi trebuie şi acolo să redăm sistemului de sănătate o capacitate, care este dublată de profesionişti foarte buni, încât să fim într-adevăr pregătiţi.

Mi s-a părut foarte ciudat că, după un an de zile la Institutul ‘Matei Balş’, după mai multe luni de zile de la Constanţa, lucrurile au rămas blocate şi a trebuit să facem acum, în ultimele săptămâni, eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia. Este important să dispunem de toate resursele necesare”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Rafila, despre lipsa încrederii oamenilor în autorități

Ministrul sănătății a mai vorbit și despre lipsa încrederii oamenilor în autorități și în medici.

“Ceea ce a lipsit foarte mult în ultimii doi ani a fost încrederea oamenilor în autorităţi, încrederea oamenilor, câteodată, în profesioniştii din sistemul de sănătate, încrederea profesioniştilor în autorităţi că le sprijină şi le respectă activitatea”, a precizat Rafila.

ADVERTISEMENT

El consideră că încrederea în specialiști este necesară, pentru a putea trece peste noul val al pandemiei.

“Cred că este momentul să încetăm cu polemicile, să fie solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi, să putem să trecem peste acest val pandemic”, a mai spus ministrul.

Rafila, în vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

Tot vineri, 7 ianuarie, ministrul sănătății a făcut o vizită Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Acolo, a discutat cu echipa de conducere, precum şi cu şefii de secţie, în vederea pregătirii instituției spitalicești în contextul epidemiologic actual.

Acesta a vizitat mai multe secții ale unității sanitare.

ADVERTISEMENT