Hotnews

Spital bombardat în Siria. Şapte oameni au murit, anunţă organizaţia Medici fără Frontiere

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a anunţat marţi că unul dintre spitalele pe care le susţine în Siria, dintr-o zonă asediată de trupele guvernamentale în regiunea Homs, a fost lovit...
02.12.2015 | 00:00
Spital bombardat în Siria. Şapte oameni au murit, anunţă organizaţia Medici fără Frontiere
ADVERTISEMENT

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a anunţat marţi că unul dintre spitalele pe care le susţine în Siria, dintr-o zonă asediată de trupele guvernamentale în regiunea Homs, a fost lovit sâmbătă într-un atac cu bombe-butoi, care s-a soldat cu şapte morţi şi 47 de răniţi, scrie AFP.

Spitalul care a fost parţial distrus în atac se află într-o zonă a opoziţiei care este asediată de guvernul sirian, a precizat pentru AFP un reprezentant al MSF, Robin Meldrum.

ADVERTISEMENT

“Acest bombardament are toate semnalmentele uni atac cu dublu impact”, adică un bombardament care vizează persoanele ce au venit să salveze victimele unui prim atac, a afirmat directorul de operaţiuni al MSF, Brice de le Vingne, potrivit unui comunicat.

“Această tactică a dublului impact indică un nivel de distrugere calculat şi pe care cu greu ni-l putem imagina”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Organizaţia Medici fără Frontiere, care susţinea cu ajutor material spitalul în care erau tratate peste 40.000 de persoane, nu ştie dacă acesta va mai funcţiona. MSF a precizat că va contribui la repararea spitalului şi că va trimite ajutor medical pentru a ajuta echipele medicale să-şi reia activitatea.

MSF gestionează direct şase unităţi medicale în nodul Siriei şi susţine peste 150 de spitale de campanie şi alte centre sanitare în această ţară.

Sursă: www.antena3.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri