News

Un spital important din Capitală nu mai are urgențe Covid. Medicii sunt precauți: ”Ar fi o greșeală să ne relaxăm”

După ce valul 4 al infecțiilor a scăzut în intensitate, medicii au început și ei să respire. Un spital important din Capitală anunță că nu mai are urgențe Covid. Cadrele medicale înseamnă însă la precauție.
17.11.2021 | 09:36
Un spital important din Capitala nu mai are urgente Covid Medicii sunt precauti Ar fi o greseala sa ne relaxam
ADVERTISEMENT

După aproape 19.000 de cazuri zilnice în urmă cu o lună, România a ajuns să raporteze, în prezent, o medie de sub 5.000 de infectări la 24 de ore.

Ameliorarea pandemiei începe să se vadă și în spitalele din țară. De la peste 20.000 de internați, în prezent sunt puțin peste 14.000, iar totalul scade accelerat de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Medicii încep să respire. Un spital important din Capitală nu mai are urgențe Covid

Concret, această îmbunătățire a situației s-a văzut la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde în ultimele două luni au murit 194 de pacienţi Covid.

Potrivit Digi24, acesta este primul spital în care Urgenţa este goală. Dată fiind această situație, în prezent se demarează lucrări de igienizare pentru ca în curând aici să fie primiţi şi pacienți cu alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Secția UPU a acestui spital urmează să fie reîmpărțită în zonă verde și zonă roşie, pentru că până acum, din cauza numărului mare de pacienți, toată zona această era destinată numai pentru pacienții cu Covid.

”Reprezintă o uşurare pentru sistem, că putem să ne desfășuram activitatea ceva mai bine și colegii care s-au luptat în perioada asta respiră”, a declarat Florian Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Medicii îndeamnă la precauție: ”Relaxarea, o greșeală enormă”

Au circulat imagini cumplite în media din această unitate medicală și din multe altele în valul 4 al pandemiei. Holurile unității de primii urgențe de la Spitalul Bagdasar erau pline, iar pacienții erau tratați pe scaune.

”După fiecare rău trebuie să vină şi o perioadă de bine. Dacă vom continua să ne vaccinăm probabil că vom beneficia de aceasta stare de normalitate”, spune și Amalia Hangiu, medic șef UPU.

ADVERTISEMENT

Confruntați cu perioade similare în trecut, când relaxările au fost urmate de valuri intense, medicii din Capitală sunt circumspecți. Acestora le e teamă că numărul cazurilor ar putea creşte din nou.

”O greşeală enormă ar fi să ne relaxăm cu toţii şi să credem că acest val şi această criză au trecut. Am în continuare 30 de pacienți în ATI covid, ieri au fost 19 decedați”, spune managerul de la Bagdasar, Andi Nodiţ.

Cadrele medicale de aici mai spun că vor mai păstra o vreme concentratoaerele de oxigen primite, dat fiind faptul că un nou val de infecții ar putea apărea dacă oamenii nu respectă măsurile.

ADVERTISEMENT