News

Spital cu bani din prostituție. Pensiunea unui proxenet din Argeș ar putea adăposti o unitate medicală sau un cămin pentru bătrâni

O pensiune din județul Argeș, construită din banii obținuți din prostituție, ar putea să găzduiască un spital, un cămin de bătrâni sau sediul unei instituții publice.
23.04.2023 | 17:00
Spital cu bani din prostitutie Pensiunea unui proxenet din Arges ar putea adaposti o unitate medicala sau un camin pentru batrani
O pensiune ridicată de interlopul Inu cu bani din prostituție ar putea deveni spital sau camin de bătrâni / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Anchete Online, ANABI
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Imobilizate (ANABI) a propus către reutilizare socială sau publică un imobil evaluat la 3,5 milioane lei, care a aprținut unui cunoscut proxenet, condamnat anul trecut. Pensiunea a fost construită din banii obținuți de acesta în urma activităților de prostituție a fetelor pe care le-a traficat în afara granițelor.

Imobilul a fost confiscat de statul român, după ce proxenetul a fost condamnat

Pensiunea are două corpuri, care totalizează 300 mp și se află pe un teren de 2.800 mp. În prezent, dreptul de proprietate al imobilului este intabulat pe numele Statului Român, potrivit anunțului ANABI.

ADVERTISEMENT

Pensiunea a aparținut interlopului Petru Raia, supranumit Inu, condamnat definitiv pentru proxenetism, în martie 2022. Acesta deținea imobilul printr-un intermediar, care era chiar iubita lui, care ”lucra” în străinătate. Potrivit informațiilor din dosar, Raia trecuse pensiunea pe numele femeii tocmai pentru a evita confiscarea acesteia, în cazul în care urma să fie condamnat.

Pensiune Inu
Pensiunea din Câmpulung a proxenetului Inu / Sursă: ANABI

Petru Raia era liderul unei rețele din care făceau parte peste 30 de persoane și care ar fi trimis peste granițe în jur de 80 de tinere, unele dintre ele fiind minore. Femeile au ajuns în Germania, Marea Britanie, Danemarca sau Belgia, unde se prostituau.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de euro din prostituție

Acestea trimiteau în țară sume uriașe de bani, care ajungeau la 20.000 de euro pe săptămână. Banii erau reinvestiți de capii rețelei în imobile scumpe și automobile de lux.

”Faptul că sumele de bani obţinute din prostituţie şi ajunse în posesia inculpatului au fost cu mult mai mari decât cele stabilite cu certitudine reiese şi din valoarea investiţiilor efectuate de către inculpat în aceeaşi perioadă (imobile cu o valoare de impunere de 500.000 euro, autoturisme de lux, unele cu o valoare impresionantă precum auto Mercedes Benz AMG G 63 463 C77UP1, model 63 AMG, fabricație 2016, ce are un preţ de aprox. 145.000 euro) astfel cum se va detalia în cele ce urmează”, se arată în dosar.

ADVERTISEMENT
masina-inu
Mașina de lux a proxenetului Inu, un Mercedes AMG G63, a fost ridicată de ANAF / Foto: Anchete Online

Pentru faptele sale, Petru Raia a primit o condamnare de 5 ani de închisoare, în timp ce partenerul lui, Samir Lăcătuș, va executa 3 ani și 8 luni. Toate bunurile sale, inclusiv cele deținute prin intermediari, au fost confiscate de statul român.

”Soția” proxenetului Inu, proprietara din acte a pensiunii, se prostitua în străinătate

”Convingerea instanţei, in sensul ca inculpatul Raia Petru a tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către … este fundamentata si pe relatările martorului cu identitatea protejata, conform cărora, inculpatul este cel mai vechi proxenet din Câmpulung și are o relație cu o femeie pe care o alintă ”Ema” sau ”Babaiar”. Din câte cunoaște aceasta se prostitua la un moment dat prin ….

ADVERTISEMENT

A mai precizat martorul că Raia Petru deține barul ”…” din Câmpulung și o pensiune care este trecută pe numele fetei pe care el o consideră nevastă și care se prostituează în afara țării. Mai precizează martorul faptul că are cunoștință de la proxeneţii din oraș că Inu și-a trecut pensiunea și casa pe numele acelei fete deoarece în trecut a mai avut probleme cu legea și îi este teamă să nu-i fie confiscate bunurile.(vol.II, f 66). După cum se va arăta şi mai jos, aceste împrejurări vor fi confirmate şi de alte mijloace de probă”, se arată în motivarea instanței, consultată de FANATIK.

Stenograme: ”Nu e pensiunea ta”

În stenogramele unor discuții între inculpat și iubita lui, acesta încearcă s-o convingă pe femeie să spună poliției că ea este proprietara de drept a pensiunii.

RAP: – Ce să zic, mă iubire? S-aude că să dă mandate la toți și e alt nivel, n-a mai vrut să…S-aude că ”ce domne, … primea (neinteligibil) lu …, 20.000 pă săptămână. 20.000 dă euro pă săptămână. Zice că ne-am folosit dă bani. Dă unde avem bani? E bine cu …. Da domne, uite, dă la…

LCR: – (neinteligibil) (neinteligibil)

RAP: – Î?

LCR: – (neinteligibil)

RAP: – Ce zici?

LCR: – (neinteligibil) că vin io mâine acasă.

RAP: – Nu mâine. Stai liniștită, să vedem care e treaba. Ăăă…îi zici până la urmă și dă … și asta e. Ce să…?

LCR: – (neinteligibil)

RAP: – Păi știi ce să-ntâmplă? Ei vor să afle dacă io știam ce faci tu.

LCR: – (neinteligibil)

RAP: – Păi n-ai, mă, haine acuma. N-ai (neinteligibil), mâine, când îți face bagaju’. Da, mă iubire. Ei vor ca să afle că mi-ai trimis bani și banii ăștia m-am folosit dă ei eu. Da (neinteligibil) domne, am trimis pentru mine, am pensiunea mea…

LCR: – … io, oricum, mă duc la pensiune, că e pensiunea mea.

RAP: – Păi!?

LCR: –  Cum să…?

RAP: – N-am dat…

LCR: – Cum să fie pensiunea ta?

RAP: – Nu m-a forțat nimeni, nu alea, i-am băgat…

LCR: – (neinteligibil)

RAP: – Păi…

LCR: – Că mă ajutai, da’ nu era pen…

RAP: – Păi…

LCR: – …nu e pensiunea ta.

RAP: – Păi, păi…

LCR: – (neinteligibil) mă ajuți.

RAP: – Păi…Și îi zici că e…că dă unde ai banii? Că dacă zici că ești din’-asta, te bagă la altceva, îți oprește aia. … rău n-are ce să-ți facă. Rău n-are ce să-ți facă. Să nu te gândești, că te sperie. (neinteligibil) Na, e normal, oamenii își face treaba. …uite, are gagici?…dacă are prieteni?…dacă cheltui bani?…chestii.

Guvernul neagă că ar folosi Mercedesul interlopului Inu

Dosarul interlopului Inu a fost extrem de mediatizat în presa locală, care a scris, la un moment dat, că automobilul de lux al acestuia, un Mercedes AMG G63, în valoare de 140.000 de euro, a fost ridicată de inspectorii ANAF și a ajuns la Secretariatul General al Guvernului, unde va fi folosit ca mașină de protocol.

raspuns sgg mercedes Inu
Răspunsul Secretariatului General al Guvernului pentru FANATIK

Într-un răspuns pentru FANATIK, SGG a negat că a intrat în posesia instituției sau că aceasta va fi dată în folosință către un minister sau autoritate centrală.

În cazul în care nicio instituție publică nu va revendica imobilul în vederea reutilizării, până la mijlocul lunii mai, aceasta va fi scos la licitație.

ADVERTISEMENT
Tags: