Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde un bărbat a ucis şapte oameni, angajează asistenţi medicali

Alexandru Năstase   
în HotNews
01/10/2019, 11:55
Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde un bărbat a ucis şapte oameni, angajează asistenţi medicali GALERIE FOTO
Șapte oameni au fost ucisi de un pacient la Săpoca. Sursa foto - facebook

Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde un bărbat a ucis şapte oameni în urma unui atac, angajează asistenţi medicali. Mai exact, a fost deschisă procedura de selecţie pentru un număr de 14 oameni. Vă readucem aminte că în luna august, un pacient internat în această unitate a atacat cu stativul de la perfuzie bolnavii din două saloane. Acesta a ucis în cele din umră 7 oameni, în timp ce alții sunt încă în spital. Angajaţii au reclamat la acea oră lipsa de personal.

Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde un bărbat a ucis şapte oameni, angajează asistenţi medicali

Acum, potrivit site-ului Spitalului de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca, unitatea organizează concurs de recrutare pentru ocuparea a 14 posturi de asistent medical. Angajările ar urma să se facă la secţiile de Psihiatrie Săpoca, Nifon şi Ojasca. Pentru cei interesați este bine de știut că termenul limită de depunere a dosarelor în vederea participării la concurs este 9 octombrie 2019, ora 16:00.

Pentru ocuparea posturilor va avea loc și o probă scrisă, pe 17 octombrie, urmată de proba practică, pe 21 octombrie. Candidaţii care trec de cele două vor trebui să susţină interviul pe 23, luna aceasta. Imediat după carnagiul petrecut în această unitate medicală, sindicaliştii din Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca as-au plâns de faptul că sunt mult prea puțini pentru a face față anumitor provocări.

Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde un bărbat a ucis şapte oameni, angajează asistenţi medicali Săpoca
La Săpoca se fac angajări. Sursa foto – facebook

Sindicaliştii au reclamat în repetate rânduri lipsa de personal

Potrivit sindicaliştilor, deficit de personal s-ar înregistra atât în rândul asistenţilor cât şi al supraveghetorilor care au în grijă bolnavii psihic, unii dintre ei extrem de violenţi şi cu antecedente penale. De altfel, chiar în ziua masacrului, sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, acuzau că personalul este insuficient şi că este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal.

”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii. De remarcat că ancheta în urma crimelor de la Săpoca este în plină desfășurare. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au extins urmărirea penală în cazul bărbatului care i-a atacat pe ceilalți pacienți, acesta fiind cercetat pentru omor calificat, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi distrugere.

Închide ×