Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud a fost închis din cauza unui baron local

Medicii de la Spitalul de Ortopedie Eforie Sud, preluat în urmă cu o lună de Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, nu mai au dreptul să opereze începînd de miercurea trecută, după ce...
09.08.2013 | 11:19
Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud a fost inchis din cauza unui baron local

Medicii de la Spitalul de Ortopedie Eforie Sud, preluat în urmă cu o lună de Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, nu mai au dreptul să opereze începînd de miercurea trecută, după ce activitatea chirurgicală a fost suspendată ca urmare a unei decizii luate de managerul unităţii medicale din Constanţa.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (spital aflat în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, condus de baronul PSD Nicuşor Constantinescu) motivează suspendarea activităţii prin faptul că autorizaţia sanitară de funcţionare a unităţii din Eforie a expirat pe data de 6 august 2013. Medicii de la Eforie acuză “o strategie premeditată” pentru a pune mîna pe terenul de 12 hectare al spitalului, teren aflat chiar pe litoralul Mării Negre.

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud a fost desfiinţat pe 26 iunie, iar patrimoniul şi personalul au fost preluate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfîntul Apostol Andrei” Constanţa, potrivit unei Hotărîri de Guvern.

La circa o lună după ce a devenit Secţia Exterioară Ortopedie-Traumatologie 2 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, activitatea chirurgicală a unităţii medicale a fost sistată, pentru ca autorizaţia sanitară de funcţionare a expirat.

Dupa cum se arată în înştiinţarea trimisă de managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, activitatea a fost suspedată pînă la reautorizarea unităţii.

Dr. Mihai Horia Nicolae, medicul şef al nou înfiinţatei Secţie Exterioare Ortopedie-Traumatologie 2, a declarat că “pe data de 6 august a expirat autorizaţia de funcţionare sanitară. Din momentul acela, nu se mai poate opera, dar se continuă activitatea de recuperare” în cadrul spitalului. Medicul şef arată că, “din punct de vedere medical este de înţeles”, precizînd că nimeni nu îşi asumă să opereze în lipsa autorizaţiei.

Întrebat cînd este posibilă reînnoirea autorizaţiei sanitare, dr. Nicolae a arătat că este necesar ca Ministerul Sănătăţii să aprobe noua structură a Spitalului Judeţean Constanţa şi, implicit, a noii Secţii de Ortopedie, urmînd ca doar apoi să se poată face o evaluare de către Direcţia de Sănătate Publică.