News

Spitalul din București fără autorizație sanitară. Pacienții ar putea fi puși să plătească toate consultațiile

Un spital din București funcționează fără autorizație din decembrie 2023. Românii care ajung aici ar putea plăti consultațiile.
26.02.2024 | 17:00
Spitalul din Bucuresti fara autorizatie sanitara Pacientii ar putea fi pusi sa plateasca toate consultatiile
Spitalul din București fără autorizație sanitară. Foto(descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spitalul din București care funcționează fără autorizație sanitară. Situația incredibilă are loc încă din luna decembrie a anului trecut, iar pacienții care vin aici ar putea fi puși să achite consultațiile.

Spitalul din București fără autorizație sanitară

Este vorba despre Spitalul Colentina, unul dintre cele mai importante din țară, care acoperă o gamă largă de specialități. Unitatea medicală a rămas fără autorizație sanitară de peste două luni, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Se pare că documentul a fost solicitat la începutul acestei luni, deși trebuia să fie cerut cu 30 de zile înainte de expirare, conform legii. Mai mult, directorul Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti nu are cunoștință despre această problemă.

Potrivit managerului Spitalului Colentina, întârzierea acordării autorizației are loc din cauza anumitor lucrări, care necesită reavizare. Conform sursei citate, Direcția de Sănătate Publică urmează să facă verificări în cadrul secțiilor, ulterior urmând ca lucrările să fie reavizate.

ADVERTISEMENT

Ce investiții au fost făcute la Spitalul Colentina

Spitalul Colentina din București se numără printre cele nouă unități administrate de Primăria Capitalei în care se fac lucrări. Investițiile sunt făcute cu ajutorul fondurilor nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

La unitatea medicală se execută lucrări de modernizare și extindere a instalațiilor electrice, de ventilație și tratare a aerului. De asemenea, sunt montate sisteme de detectare, alarmare și incendii și depăşire a concentraţiei maxime de oxigen.

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie a acestui an, Secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic Colentina a fost modernizată. Lucrările au început încă din mai 2023, potrivit primarului Nicușor Dan, care a vizitat recent această secție.

„Am vizitat Secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic Colentina unde au fost executate lucrări de renovare, recompartimentare şi modernizare, pentru funcţionarea optimă a circuitelor medicale.

ADVERTISEMENT

Lucrările au început în luna mai a anului 2023 şi au fost finalizate în ianuarie anul acesta, iar fondurile necesare investiţiei au fost alocate de la bugetul local”, a transmis, acum câteva zile, primarul general al Capitalei.

 

 

ADVERTISEMENT