Spitalul din Craiova, la un pas de colaps. Tot mai multe cadre medicale cer concedii de odihnă

Adrian Baciu   
în HotNews
23/10/2020, 12:58
Spitalul din Craiova, la un pas de colaps. Tot mai multe cadre medicale cer concedii de odihnă
Spitalul din Craiova, la un pas de colaps. Tot mai multe cadre medicale cer concedii de odihnă. Sursa foto: cvlpress.ro

În plină criză sanitară cauzată de pandemia de Covid-19, Spitalul Clinic Judeţean Craiova trece printr-o situaţie extrem de gravă.

Nu mai puțin de 80 de cadre medicale au depus cereri pentru concedii de odihnă. Dintre aceștia, peste jumătate sunt asistente medicale, iar restu infirmieri şi brancardieri.

Conducerea unității medicale se vede acum pusă în postură extrem de dificilă, dat fiind faptul că spitalul este supraaglomerat și se lucrează extrem de intens.

Situație gravă la Spitalul din Craiova. Zeci de cadre medicale cer concedii de odihnă

Situație extrem de delicată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Aici, cel puțin 30 de cadre medicale de la ATI au fost diagnosticate cu COVID-19, iar recent 80 de angajați au depus cereri de concediu de odihnă.

Permisiunea acestora de a intra în zile libere este una extrem de disputată între directorul și managerul unității medicale din Oltenia, cei care au opinii contrare.

Pe de o parte, directorul medical al spitalului Cristiana Geormăneanu, a declarat, vineri, pentru News.ro, că cererile de concediu au venit din partea unor asistenţi medicali şi infirmiere, niciun medic nefiind printre cei care au solicitat acest drept, iar toți sunt îndreptățiți să obțină zilele libere.

“Conducerea nu vrea să îi lase pe aceşti oameni fără concediul de odihnă. Asistentul şef şi medicul şef şi UPU trebuie să se asigure că va exista continuitatea activităţii. Trebuie tratată cu multă responsabilitate această situaţie.

Sunt unii care nu au avut concediu, alţii care au mai beneficiat de zile de concediu pentru că l-au luat fragmentat”, a declarat directorul medical al unităţii sanitare.

Pe de altă parte, managerul unității nu și-a dat acordul. ”Facem o evaluare cu comitetul director pentru a vedea dacă aceste concedii coincid ca perioade. Nu sunt de acord cu toate aceste cereri în acelasi timp. DSP va veni astăzi în control”, a declarat, pentru Antena 3, managerul insituției, Laurențiu Ivanovici.

Cadrele medicale acuză oboseala și epuizarea

Precum majoritatea unităților medicale din țară, și cea de la Craiova se confruntă cu problema supraaglomerării cu pacienți.

Întrebată dacă epuizarea ar putea fi una dintre cauzele care au determinat valul de cereri de concediu, Cristiana Geormăneanu a răspuns:

”Cu siguranţă este şi aceasta o problema, este o activitate intensă şi imensă, toată lumea este obosită, epuizată, însă trebuie să facem faţă.

S-a constatat că se poate asigura permanenţa activităţii cu personalul rămas, întrucât este vorba despre cereri de concediu pentru perioade care nu se suprapun, pe parcursul lunii noiembrie. E dreptul oamenilor să îşi ia concediul, mai ales că din martie sunt suprasolicitaţi şi fizic şi psihic”.

Închide ×