News

Spitalul Elias nu a raportat mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Autoritățile anunță o anchetă. Reacția unității medicale. Update

23.09.2020 | 12:31
Spitalul Elias nu a raportat mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Autoritățile anunță o anchetă. Reacția unității medicale. Update
Spitalul Elias nu a raportat mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Autoritățile anunță o anchetă la unitatea medicală. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Probleme la Spitalul Elias din Capitală. O serie de rezidenți s-au infectat cu Covid-19, iar DSP anunță că va efectua o anchetă epidemiologică în acest caz. Destul de grav în această situație este faptul că Direcția de Sănătate Publică ar fi aflat din presă de aceste cazuri de coronavirus.

UPDATE: La câteva ore după anunțarea unei anchete DSP, reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Elias au reacționat în scandalul infectărilor neraportate. Oficialii spitalului susțin că acele informații nu sunt de interes public.

ADVERTISEMENT

”Cazurile apărute în rândul personalului sunt comunicate direcției de sănătate publică de către laboratorul care a efectuat testarea. Ulterior primirii rezultatelor pozitive, în spital se derulează ancheta epidemiologică care, după finalizare, este comunicată de asemenea către DSP”, au mai anunțat reprezentanții Spitalului Elias, scrie Mediafax.

Mai multe cazuri de coronavirus nu au fost raportate de Spitalul Elias. Anchetă demarată de autorități

Știre inițială/ În acest caz s-a implicat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cel care spune că a solicitat o anchetă pentru a se afla de ce conducerea nu a anunțat îmbolnăvirile.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, mai mulți rezidenți de la Spitalul Elias din București s-au infectat cu noul coronavirus, iar DSP anunță că va efectua o anchetă epidemiologică în acest caz.

Mai exact, este vorba despre trei rezidente de la Sectia Obstretica- Ginecologie a Spitalului Elias, care au fost diagnosticate cu Covid-19.

După apariția acestor informații, DSP a verificat informația care a ajuns la ei pe surse, după ce conducerea spitalului nu a raportat situația. Drept urmare, DSP București va efectua o ancheta epidemiologica, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce spune Nelu Tătaru de cazul Elias

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei declarații de presă, întrebat fiind despre ancheta internă de la Spitalul Elias, Nelu Tătaru a precizat:

”Cei de la spital au făcut anchetă epidemiologică cu epidemiologul din spital și au luat deciziile. Dar, o decizie se ia și prin aducerea la cunoștință Direcției de Sănătate Publică, care începe niște anchete.“

În perioada 16-22 septembrie, au fost trei cazuri de Covid-19 la rezidenți. Sunt și șapte contacți, negativi la testare, în carantină la domiciliu”, a anunțat ministrul Sănătății, care a precizat că cei din spital au făcut doar o anchetă internă cu epidemiologul unității sanitare.

ADVERTISEMENT

Recent, La Spitalul Elias s-au făcut 186 de teste, dintre care 121 în UPU, dar numai pentru pacienți. 14 dintre acestea au ieșit pozitive, conform ziare.com.

Marți, la nivel național, au fost înregistrate 1059 de cazuri noi de Covid-19, din aproape 22.000 de teste. În Capitală au fost raportate sub 100 de noi îmbolnăviri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri