News

Spitalul Județean Galați, secție nouă pentru pacienții Covid. Câte locuri noi au fost înființate

21.12.2020 | 15:23
Spitalul Judetean Galati sectie noua pentru pacientii Covid Cate locuri noi au fost infiintate
ADVERTISEMENT

După creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă, Spitalul Județean Galați transformă un etaj întreg în secție destinată pacienților Covid 19.

Nou structură medicală, situată la etajul I, va avea 105 paturi și a primit deja avizele necesare de la DSP Galaţi, urmând a fi deschisă începând de miercuri, 23 decembrie.

ADVERTISEMENT

În zilele care urmează, secţiile care erau etajul 1 vor fi mutate la alte etaje: secţia Chirurgie Generală III, mutată la etajul IV, în cadrul secţiei Chirurgie Generală I; secţia Chirurgie toracică, mutată la etajul V, în cadrul secţiei Ortopedie; secţia Chirurgie plastică şi reconstructivă, mutată la etajul VI, în cadrul secţiei ORL.

Spitalul Județean Galați înființează secție nouă pentru pacienții Covid

Începând cu mijlocul acestei săptămâni, un etaj al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi va fi transformat în secţie COVID cu 105 paturi.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în condiţiile în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creştere şi nu mai sunt locuri în unităţile medicale suport din judeţ, a declarat, luni, managerul instituţiei, Alina Dobrea, conform Agerpres.

În vederea funcționării acestei secții s-au obținut toate avizele de al DSP Galați și s-a înființat o linie suplimentară de gardă.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere creşterea tot mai mare a numărului de cazuri care se prezintă la unitatea noastră, majoritatea pacienţilor nemaiputând fi transferaţi la spitalele suport din cauza lipsei de locuri, conducerea Spitalului Judeţean a decis transformarea etajului 1 în secţie destinată internării pacienţilor confirmaţi.

Secţiile care funcţionau la etajul 1 au fost mutate la alte niveluri, după cum urmează: Secţia Chirurgie Generală III a fost mutată la etajul IV în cadrul Secţiei Chirurgie 1.

ADVERTISEMENT

Secţia Chirurgie Toracică a fost mutată la etajul V , în cadrul Secţiei Ortopedie şi Traumatologie Secţia Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a fost mutată la etajul VI în cadrul Secţiei ORL”, a anunţat conducerea Spitalului Judeţean din Galaţi.

Județul Galați, peste 14.500 de cazuri de infectare în pandemie

Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate 125 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. De la debutul pandemiei, 14.525 de persoane au fost confirmate pozitiv. 372 de gălăţeni au decedat din cauza virusului.

ADVERTISEMENT
Tags: