News

Pacienți COVID de la Spitalul Lețcani, evacuați din cauza frigului. Ce se întâmplă cu unitatea medicală

Pacienți cu COVID de la Spitalul modular de la Lețcani au fost transferați, miercuri, la alte spitale din Iași, din cauza frigului. Instalația de termoficare a unității nu face față temperaturilor scăzute.
10.11.2021 | 23:15
Pacienti COVID de la Spitalul Letcani evacuati din cauza frigului Ce se intampla cu unitatea medicala
ADVERTISEMENT

Probleme mari din nou la Spitalul modular de la Lețcani. O parte dintre pacienții Covid-19 din această unitate au fost transferați, miercuri, la alte spitale din Iași, din cauza frigului.

Instalația de căldură a unității nu face față temperaturilor scăzute din ultimele zile. Miercuri seara, în unitate mai erau 19 pacienți cu forme medii și severe de COVID-19, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Alte 7 persoane vor fi transferate, pentru ca cele 12 paturi de la Terapie Intensivă (ATI) să fie ocupate de cazurile critice. Acești bolnavi vor rămâne în saloanele în care instalaţia de încălzire încă funcționează.

Pacienți Covid-19 internați la Spitalul Lețcani, transferați la alte unități

Pe data de 13 octombrie, Spitalul de la Lețcani începea să primească din nou pacienți, după ce redeschiderea a fost amânată din cauza unor probleme cu instalația de oxigen.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 10 noiembrie, la nicio lună distanță, unitatea modulară din județul Iași are mari probleme de funcționalitate. Întrucât instalaţia de căldură a spitalului nu este adaptată corespunzător pentru temperaturile din sezonul rece, miercuri seară a început transferul pacienților la alte unități medicale din municipiu.

”Instalaţia de căldură a spitalului de la Leţcani este una inadecvată pentru temperaturile de la noi. Având în vedere că în cursul nopţilor următoare temperaturile vor scădea sub zero grade, trebuie să căutăm soluţii pentru a preveni o astfel de situaţie.

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă, firma angajată de compania Euronest este acolo şi au găsit soluţii pentru rezolvarea problemei.

Noi ne pregătim însă şi cu soluţii alternative în cazul în care soluţiile propuse sau aplicate de firma nu vor da rezultate, să avem şi o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia în care pacienţii să fie expuşi la hipotermie”, a transmis dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, conform Bzi.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pacienții rămași la Lețcani dacă problemele cu căldura se vor accentua

Riscul ca problemele cu căldura să se intensifice în perioada următoare în Spitalul Lețcani este mare. Dacă acest lucru se va întâmpla, directorul DSP Iaşi anunță că se vor lua soluţii alternative. Astfel, pacienţii infectaţi cu noul coronavirus şi internaţi în unitatea de boli infecţioase ar putea fi mutaţi în alte spitale.

”Back-up-ul este să creăm o serie de paturi ATI în spaţiile din celelalte spitale, în saloanele care nu sunt de ATI dar care au guri de oxigen şi care pot duce un ventilator. Dificultatea constă în faptul că împrăştiem pacienţii în mai multe saloane şi necesarul de personal va fi mai mare. Încercam să găsim o soluţie şi pentru asta.

Avem asigurare în proporţie de peste 90 la sută din partea firmei tehnice care se ocupă că are soluţii pentru rezolvarea problemei de acolo, dar de pregătit trebuie să fim pregătiţi”, a mai spus Vasile Cepoi, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: