News

Spitalul modular Covid de la Lețcani se redeschide după 8 luni. ”Este nevoie de instruirea personalului”

Spitalul modular de la Lețcani se redeschide cu un management al MApN. N-a mai funcționat din ianuarie 2021.
10.10.2021 | 10:53
Spitalul modular de la Lețcani se redeschide cu un management al MApN. N-a mai funcționat din ianuarie 2021.
ADVERTISEMENT

În plin val 4 al pandemiei de Covid, spitalul modular de la Lețcani (cel mai mare din țară) se redeschide marți, 12 octombrie. Spitalul n-a funcționat în ultimele 8 luni.

Unitatea mobilă va avea o conducere militară, iar Forțele Aeriene se vor ocupa și de transferul bolnavilor.

ADVERTISEMENT

Spitalul modular de la Lețcani este format din 100 de containere care au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, pentru suma de 13 milioane de euro. Spitalul a devenit operațional în octombrie 2020 și a funcționat până în ianuarie 2021.

Spitalul modular de la Lețcani se redeschide marți. Este format din 100 de containere

Spitalul modular de la Lețcani va avea putea primii pacienți începând de marți, 12 octombrie. Unitatea va avea conducere militară, dar în interior vor fi și medici civili.

ADVERTISEMENT

”În urma analizei pe care am făcut-o cu echipa de la MApN am ajuns la concluzia că deschiderea acestui spital se poate face marți dimineață.

Este nevoie de instruirea personalului care vine din diferite unități medicale. Mâine incepe instruirea, se finalizează aspectele organizatorice, luni vine și stocatorul de oxigen”, a explicat Vasile Cepoi, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

La început, unitatea nu va funcționa la capacitate maximă

”Ca să funcționeze la capacitate maximă este nevoie de 60 de asistenți și 18 medici. Managementul este al spitalului de boli infecțioase.

Echipa militară coordonează activitatea de asistență medicală”, a precizat directorul DSP Iași.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cadre medicale din județul Iași, la spitalul modular se vor afla 25 de medici militari.

Spitalul modular de la Lețcani a costat 13 milioane de euro, dar a fost folosit 4 luni

Unitatea mobilă din Lețcani a funcționat între octombrie 2020 și ianuarie 2021. Deși s-a anunțat că va fi închis doar pentru câteva zile, timp în care se vor realiza lucrări de sterilizare și dezinfecție, spitalul a rămas închis timp de 8 luni.

Marți, 12 octombrie, unitatea mobilă va deveni din nou operațională. Autoritățile au transmis și faptul că o mașină de pompieri se va afla în permanență în curtea spitalului, pentru a interveni în cazul unui eventual incendiu.

ADVERTISEMENT
Tags: