News

Spitalul modular de la Pipera se deschide marți. Vor putea fi tratați 374 de pacienți cu Covid-19

Primul-ministru Florin Cîțu a anunțat că de marți va fi operațional spitalul modular de la Pipera în care vor fi amenajate 374 de paturi cu oxigen pentru pacienții infectați cu Covid-19.
10.10.2021 | 15:58
Spitalul modular de la Pipera se deschide marti Vor putea fi tratati 374 de pacienti cu Covid19
ADVERTISEMENT

Premierul interimar Florin Cîțu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au vizitat duminică spitalul modular de la Pipera care va putea primi primii pacienți începând de marți.

Personalul medical care va trata pacienții cu coronavirus provine de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, însă va fi suplimentat şi personal din afara ASSMB.

ADVERTISEMENT

Primii pacienți, circa 100, vor putea fi internați începând de marți pentru ca apoi să se ajungă la o capacitate maximă de 374 de persoane care pot fi tratate.

Spitalul modular va primi concentratoare de oxigen

Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera şi să mă asigur că devine funcţional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi la Pipera începând de marţi.

ADVERTISEMENT

În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU. P.S.: Soluţia să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că vizita sa și a premierului a fost una de evaluare a stadiului pregătirilor pentru primirea primilor pacienți.

ADVERTISEMENT

Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta (…) În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a anunțat că România a primit concentratoare de oxigen prin Mecanismul European de Protecție Civilă care vor fi aduse în Pipera.

ADVERTISEMENT

Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici”, a mai spus Raed Arafat.

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Rata de infectare la nivel național este de 7,29‰, zonele cele mai afectate fiind județele Ilfov – 14,29‰ și Timiș – 9,98‰ și municipiul București – 13,60‰.

Au fost înregistrate 211 noi decese, iar numărul persoanelor internate la ATI este de 1.603.

ADVERTISEMENT
Tags: