News

Spitalul Suceava, decizie fără precedent în pandemie: bolnavii Covid pot fi vizitați. În ce condiții

05.04.2021 | 21:06
Spitalul Suceava decizie fara precedent in pandemie bolnavii Covid pot fi vizitati In ce conditii
ADVERTISEMENT

Spitalul Județean din Suceava, un epicentru al pandemiei de coronavirus din urmă cu un an, a luat o decizie fără precedent și a decis că bolnavii Covid să poată fi vizitați, însă doar în anumite condiții. 

Astfel, conform celor decise de conducerea unității medicale din Moldova, vizitatorii au acces numai în combinezon de protecție și cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vizitatorii trebuie să fie rude de gradul I cu pacienții infectați cu SARS-CoV-2. În prealabil, ei semnează un formular în care își asumă potențialul risc de infectare.

Decizie fără precedent la Suceava: bolnavii Covid pot fi vizitați. În ce condiții

Conducerea Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vine cu o măsură menită să reprezinte un fel de susținere psihologică pentru pacienții infectați cu noul coronavirus care sunt internați.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a hotărât ca pacienţii cu COVID internaţi la Spitalul Judeţean să poată fi vizitați de rudele cele mai apropiate, scrie Antena 3.

Managerul unității medicale din nordul țării, medicul Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, în luna iulie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă cei care vor să-și viziteze rudele în spitalul din Suceava

Coordonatorul secției ATI Covid din spitalul moldovean, dr. Dănuț Barbunc, a explicat că pentru a vizita un pacient aflat la Terapie Intensivă COVID, aparţinătorul, rudă de gradul I, trebuie să facă o cerere către directorul medical.

Totodată, rudele bolnavilor trebuie să semneze un formular în care își asumă potențialul risc de infectare.

ADVERTISEMENT

Din spusele aceluiași medic Barbunc, utilitatea acestor vizite din partea familiei, îndeosebi pentru pacienții conștienți din ATI, este de necontestat și are un major rol de susținere psihologică.

În martie 2020, Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății de la acea vreme, anunța că sute de medici și pacienți de la Spitalul Județean sunt infectați.

ADVERTISEMENT