News

Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, probleme după explozia cazurilor de Covid-19: ”Avem internați ca la începutul pandemiei”

20.06.2020 | 16:04
Spitalul Victor Babes din Capitala probleme dupa explozia cazurilor de Covid19 Avem internati ca la inceputul pandemiei
ADVERTISEMENT

Spitalul ”Victor Babeș” din București se confruntă cu probleme după explozia cazurilor de Covid-19 din ultimele zile.

Deși nu putem vorbi de vârful pandemiei, conducătorii unității spun că nu s-au mai confruntat cu așa mulți pacienți ca în aceste zile decât în startul perioadei de criză sanitară.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că externările sunt mai mici decât internările, unitatea din Capitală este la capacitate aproape maximă.

Spitalul ”Victor Babeș”, probleme cu locurile din unitate după explozia cazurilor de Covid-19: ”Avem internați ca la începutul pandemiei”

Medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Capitală, recunoaște că unitatea medicală pe care o conduce a avut noroc cu transferul unor pacienți la Institutul ”Matei Balș”.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, unitatea ar fi fost deja la capacitate maximă. Asta deoarece, spune dr. Imbri, perioada din prezent e comparabilă cu cea de la startul pandemiei, dat fiind numărul similar de internați.

Pe noi ne-a salvat Balș (n.r. Institutul ”Matei Balș”), cu cele 640 de paturi pe care le are. Intrând acolo foarte mulți pacienți, azi suntem în situația în care gestionăm mai bine situația internărilor.

ADVERTISEMENT

Nu este val, nu este explozie, sunt mai mulți ca număr. Acum avem internați ca la începutul epidemiei. Atunci am avut un maxim de 300-310, Scăzusem la 190, și din nou am urcat la 315 în ziua de astăzi.

Suntem pregătiți la ceea ce urmează. Mai avem locuri pentru 100-120 de pacienți. Undeva prin aprilie am mai avut atâția pacienți. Începuse să crească numărul de internări.

ADVERTISEMENT

Este un echilibru pe care noi reușim să-l păstrăm. De vreo 2 sau 3 săptămâni, după aceste relaxări, se internează cu 5-6 persoane mai mult decât putem noi externa și iată că am trecut de 310.”, a spus medicul la Digi24.

Spitalul ”Victor Babeș”, aproape de capacitatea maximă

În urmă cu o zi, medicul Simin Aysel Florescu de la ”Victor Babeș” atrăgea atenția asupra faptului că a crescut numărul pacienților spitalizați, iar asta ar putea duce la depășirea capacității unității sanitare.

”Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați.

În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm.

Sunt câteva zeci de persoane zilnic. Trendul numărului de pacienți internați e crescător. Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei.”, spunea aceasta la același post de știri.

ADVERTISEMENT