Fotbal international

Splendoare în iarbă. Ele sunt cele mai frumoase fotbaliste din lume. GALERIE FOTO

28.09.2019 | 16:20
Alex Morgan, campioană mondială cu SUA

Americancele domină nu numai tehnic fotbalul feminin, dar „aglomerează ofensiv” și topul celor mai frumoase jucătoare din lume. Campionatul Mondial de fotbal feminin s-a încheiat cu victoria finală a deja campioanei mondiale, SUA, 2-0 cu Olanda, în ultimul meci al competiției supreme. Sus, aveţi GALERIE FOTO cu cele mai frumoase 11 jucătoare de fotbal, care au evoluat la turneul final din Franța.

Cele mai frumoase fotbaliste din lume

Multe dintre jucătoarele de fotbal prezente la Campionatul Mondial din Franța nu au strălucit doar pe teren, ci și în afara lui. Ele sunt cele mai frumoase 11 fotbaliste, care au fost prezente la turenul final din 2019:

  • Alex Morgan (30 de ani, Orlando Pride) – este una dintre cele mai importante jucătoare din naționala SUA, pentru care a marcat 107 goluri în 169 de meciuri.
  • Julie Ertz (27 de ani, Chicago Red Stars) – joacă pe postul de mijlocaș la echipa de club, pentru care a dat 6 goluri în 72 de meciuri. Are prezențe în tricoul echipelor naționale U15, U18, U20, U23 și ale SUA. Este măritată cu Zach Ertz, jucător de fotbal, America, în vârstă de 28 de ani.
Julie Ertz, pozând cu trofeul Cupei Mondiale
Julie Ertz, pozând cu trofeul Cupei Mondiale
  • Allie Long (31 de ani, Seattle Regin) – evoluează pe postul de mijlocaș la echipa de club. S-a născut în Northport, New York și a bifat selecții la echipele Statelor Unite ale Americii U20 și U21. A jucat pentru Long Island Fury, Washington Freedom, Sky Blue FC, PSG și Portland Thornes FC
  • Mal Pugh (32 de ani, Washington Spirit) – s-a născut în Littleton, Colorado, unde a stat până în 2016. Acum se află sub contract cu Washington Spirit, pentru care a înscris 8 goluri în 33 de meciuri. După prezențe constante în naționalele americane U17 și U20, în 2016 a debutat la prima reprezentativă și a adunat 56 de meciuri în care a marcat 17 goluri.
Alex Morgan, una dintre cele mai frumoase fotbaliste din lume. Sursă foto: hepta.ro
Alex Morgan, una dintre cele mai frumoase fotbaliste din lume. Sursă foto: hepta.ro

Nu doar americancele sunt frumoase

Nu doar fotbalistele din naționala Statelor Unite ale Americii sunt frumoase. În topul realizat se regăsesc mai multe fete din mai multe țări, care concurează de la egal la egal cu fotbalistele din naționala Sua, deținătoare Cupei Mondiale.

  • Lieke Mertens (26 de ani, Olanda, FC Barcelona) – s-a născut la Bergen, evoluează pe postul de mijlocaș și se află sub contract cu echipa spaniolă din 2017. A mai jucat la Heerenveen, VVV-Venlo, Standard Liege, Duisburg, Kooparbergs/Goteborg și Rosengard.
  • Karina Saevik (23 de ani, Norvegia, Kolbotn) – evoluează la mijloc și a debutat în tricoul Norvegiei la Euro 2017. Joacă la Kolbotn (Oppegard, Norvegia), unde a marcat 23 de goluri în 80 de meciuri
  • Adriana Leon (26 de ani, Canada, West Ham) – s-a născut pe 2 octombrie 1992, la Mississauga, Ontario, iar în prezent se află sub contract cu West Ham United. A jucat la Toronto Lady Lynx, Boston Brakers, Chicago Red Stars, Western New York Flash, FC Zurich Frauen, Sky Blue FC și Seattle Reign.
Adriana Leon, cea mai sexy jucătoare a Canadei şi a lui West Ham United
Adriana Leon, cea mai sexy jucătoare a Canadei şi a lui West Ham United
  • Rachel Daly (27 de ani, Anglia, Houston Dash) – s-a născut la Harrogate, evoluează pe postul de atacant la Houston Dash (Texas, USA), acolo unde a înscris 22 de goluri în 68 de meciuri. A început fotbalul la Leeds United, iar în 2011 a fost transferată de Lincoln Ladies. A mai trecut pe la Los Angeles Strikers, LA Blues și SoCal FC.
  • Sakina Karchaoui (23 de ani, Franța, Montpellier) – s-a născut în Salon de Provence și are selecții în echipele U17 și U19 ale Franței. A început fotbalul la US Miramas, unde a jucat între 2007 și 2009 și a bifat 98 de prezențe în tricoul primei echipe.
  • Toni Duggan (32 de ani, Anglia, FC Barcelona) – originară din Liverpool, a început fotbalul la Everton. A adunat 44 de meciuri și 19 goluri în tricoul lui Manchester City, unde a jucat între 2013 și 2017. A fost transferată de Barcelona pe 6 iulie 2017 și adat 20 de goluri în 51 de meciuri pentru gruparea de pe „Camp Nou”.
  • Ingrid Engen (21 de ani, Norvegia, LSK Kvinner) – născută la Melhus, a început fotbalul la Trodheims în 2014. A fost vândută în 2018 la LSK Kvinner (Lillestrom, Norvegia), iar în 2019 a ajuns la VFL Wolfsburg, care a cedat-o sub formă de împrumut la LSK Kvinner.