Pariuri sportive

Culisele TRANSFERULUI lui Messi. S-a găsit CHEIA!

Leo Messi ţine capul de afiş al ziarelor din întreaga lume cu speculaţiile privind plecarea sa de la Barcelona. Conflictul argentinianului cu antrenorul Luis Enrique a pus paie pe foc, mai multe...
19.01.2015 | 13:55
Culisele TRANSFERULUI lui Messi Sa gasit CHEIA
ADVERTISEMENT

Leo Messi ţine capul de afiş al ziarelor din întreaga lume cu speculaţiile privind plecarea sa de la Barcelona. Conflictul argentinianului cu antrenorul Luis Enrique a pus paie pe foc, mai multe cluburi importante fiind interesate de transferul fotbalistului. 

Manchester City, PSG, Chelsea şi chiar Real Madrid s-au pus în mişcare, fiecare dintre aceste cluburi avînd capacitatea financiară de a plăti clauza uriaşă de 250 de milioane de euro şi salariul colosal al argentinianului. La începutul lunii ianuarie, presa engleză scria că  Chelsea a luat legătura cu tatăl fotbalistului, Jorge, care e şi impresarul său.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Round of 16

Englezii de la The Guardian au scris la începutul săptămînii că în cursa pentru cumpărarea lui Messi a intrat şi Manchester United. Clubul lui van Gaal trebuie luat în serios cînd vine vorba de achiziţii costisitoare, mai ales că în vară au cheltuit aproape 200 de milioane de euro.

Regula fair play-ului financiar, principal obstacol

Manchester City, PSG şi Chelsea sînt împiedicate să facă acest transfer de legea fair play-ului financiar a UEFA, conform căreia, un club poate să cheltuie cît a produs. Banii nu sînt o problemă la aceste cluburi care au în spate magnaţi şi şeici, dar ambiţiile acestora sînt limitate de regulile UEFA.

ADVERTISEMENT

soc_fairplay_576

Manchester United şi Real Madrid nu sînt ameninţate de această lege, scriu englezii, în condiţiile în care produc mulţi bani încît să îşi permită chiar şi un transfer de 250 de milioane de euro. 

“Buget nelimitat!” 

Manchester United are ambiţii mari pe piaţa transferurilor, olandezul van Gaal fiind un mare “colecţionar” de vedete. Directorul executiv, Ed Woodward îi asigură buget nelimitat de transferuri lui van Gaal:

ADVERTISEMENT

“Partea financiară e mai puţin importantă. Avem buget nelimitat E important să aducem jucătorii de elită doriţi de manager care să devină staruri la United”, declara Woodward pentru The Guardian.

ed

Celălalt club care poate rivaliza cu forţa financiară a lui Manchester United este Real Madrid. Preşedintele madrilenilor, Florentino Perez a mai încercat în repetate rînduri să îl transfere pe Messi, fără succes pînă acum.

ADVERTISEMENT

Sponsorul de echipament e cheia! 

Manchester United are un partener de anvergură în realizarea acestui transfer. Echipa va fi sponsorizată de Adidas de la începutul sezonului viitor, după ce au semnat un contract record de 75 de milioane de euro pe sezon, valabil timp de 10 ani. 

tricou

Astfel, United a renunţat la contractul cu Nike, sponsor tradiţional al “diavolilor”. Leo Messi are contract individual cu Adidas, astfel că nemţii vor face tot posibilul să îl transfere la un club la care e sponsor de echipament.

Lionel+Messi+Leo+Messi+adidas+Shoot+5Nj0giIG1pgl

Nu e de mirare acest interes sporit al germanilor de la Adidas pentru Messi. Un sondaj realizat de englezi relevă faptul că Messi este asociat de 65% dintre repondenţi cu brandul Nike, chiar dacă el are contract cu rivalii de la Adidas. Explicaţia e simplă. Barcelona are Nike ca sponsor de echipament şi Messi e asociat după echipamentul pe care îl poartă.

lionel-messi-nike

The Guardian mai notează că Manchester United nu va renunţa uşor la acest transfer şi probabil în vară va insista pentru un transfer, bugetul fiind nelimitat. Hotărîtoare va fi decizia lui Messi, iar fotbalistul va avea ultimul cuvînt.

 

ADVERTISEMENT