Fotbal international

Sponsorul principal al PSG, trădare pentru Real Madrid! Ce sumă au cerut francezii

19.02.2019 | 14:21
Sponsorul principal al PSG tradare pentru Real Madrid Ce suma au cerut francezii

Sponsorul principal al echipei Paris Saint-Germain, Fly Emirates, se retrage de la gruparea franceză, dar rămâne pe tricourile formației Real Madrid. Negocierile dintre conducătorii campioanei din Ligue 1 și compania aeriană din Emiratele Arabe Unite nu au ajuns la nicio finalitate din cauza divergențelor financiare.

Vestea nu este una foarte bună pentru cel mai bogat club din Franța, deoarece actuala înțelegere expiră la 1 iulie 2019, iar cât de curând va trebui să înceapă producția pentru colecția din sezonul viitor. Acest lucru nu este nposibil în acest moment, deoarece Paris Saint-Germain nu are un sponsor principal.

Kylian Mbappe sărbătorește golul marcat în meciul Manchester United - PSG 0-2
Kylian Mbappe sărbătorește golul marcat în meciul Manchester United – PSG 0-2

Sponsorul principal al PSG, trădare pentru Real Madrid

Disensiunile dintre conducătorii clubului PSG și cei de la Fly Emirates au început în vara anului 2017, atunci când compania aeriană a semnat o înțelegere mcu Real Madrid. Arabii plătesc suma de 70 de milioane de euro pentru a apărea pe tricorile ”galacticilor”, în timp ce francezii primeau între 25 și 30 de milioane de euro, în funcție de performanțe.

Conform cotidianului francez Le Parisien, campioana din Ligue 1 a cerut suma de 50 de milioane de euro pe an pentru reînnoirea contractului, dar șefii de la Fly Emirates au refuzat propunerea, considerând-o una nerealistă. Colaborarea dintre PSG și Fly Emirates se încheie după o perioadă de 14 ani.

Paris Saint-Germain este cu un pas în sferturile de finală ale Champions League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul formației Manchester United. Golurile francezilor pe Old Trafford au fost marcate de Presnel Kimpembe și Kylian Mbappe, într-un meci cu multe incidente și în care argentinianul Angel Di Maria a fost ținta preferată a fanilor englezi. Meciul retur se va disputa miercuri, 6 martie, de la ora 22:00, pe stadionul Parc des Princes, și va transmis în format LIVE VIDEO pe FANATIK.