Sport

Sporting Lisabona-Dinamo 32-31 în Liga Campionilor. “Dulăii”, revenirea de senzaţie în minutele de final

23.02.2019 | 21:35
Sporting LisabonaDinamo 3231 in Liga Campionilor Dulaii revenirea de senzatie in minutele de final
ADVERTISEMENT

Meciul Sporting Lisabona – Dinamo 32-31 s-a jucat în cadrul barajului pentru promovarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, fază în care campioana României a ajuns în premieră, pentru că în anii anteriori nu a reușit să depășească etapa grupelor. Doar meciurile Sporting – Dinamo și Wisla Plock -Silkeborg au loc în 16-imi, restul echipelor din grupele A și B, unde au fost câte opt formații în grupă, față de grupele C și D (Dinamo a câștigat grupa D) unde au fost doar șase.

Final / Sporting Lisabona – Dinamo 32-31

Min. 55 / Dinamo s-a apropiat la două goluri, scor 31-29.

Min. 50 / Dinamo încearcă se se apropie de Sporting, însă lusitani conduc pe tabelă, scor 28-26.

ADVERTISEMENT

Min. 45 / Sporting Lisabona s-a distanţa la trei goluri, scor 25-22

Min. 40 / Dinamo a jucat ultimele două minute în inferioritate. Scor 22-22.

Min. 35 / Sporting şi Dinamo se află la egalitate, scor 20-20.

UPDATE, ora 21:00 / A reînceput a doua repriză din Sporting Lisabona – Dinamo.

Pauză / Sporting Lisabona – Dinamo 14-14.

Min. 25 / Campiona României a pierdut un avantaj de trei goluri în cinci minute, iar Sporting conduce, scor 13-12.

Min. 20 / Dinamo este în continuare în avantaj, scor 12-9, iar portughezii au suferit trei eliminări de câte două minute într-un interval scurt.

ADVERTISEMENT

Min. 15 / Dinamo s-a distanţat pe tabelă după o perioadă bună de joc şi are un avans de trei goluri, 8-5

Min. 10/ Dinamo şi Sporting Lisabona se află la egalitate, scor 5-5.

Min. 5 / Dinamo conduce, scor 4-3, însă începutul meciului este unul echilibrat.

UPDATE, ora 20:00 / A început meciul Sporting Lisabona – Dinamo.


Un sistem oarecum ciudat de competiție, în sensul în care din grupele C și D au mers în 16-imi doar primele două clasate (Sporting și Silkeborg, respectiv Dinamo și Wisla Plock), în timp ce din grupele A și B învingătoarele (sunt Barcelona și PSG) merg direct în sferturi, iar locurile 2-6 se califică în optimi. Acolo unde vor ajunge și echipele care se vor califica din dublele Sporting – Dinamo și Wisla Plock – Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Sporting Lisabona – Dinamo Live Stream Online pe Digi Sport și Telekom Sport

Partida Sporting Lisabona – Dinamo se joacă sâmbătă, 23 februarie, de la ora 20:00, în capitala Portugaliei și reprezintă prima manșă a 16-imilor de finală din Liga Campionilor la handbal masculin. Meciul va putea fi vizionat la televizor pe canalul Digi Sport 2 sau pe postul Telekom Sport 2, iar dacă nu aveți această posiblitate intrați pe site-ul FANATIK.RO și îl veți putea urmări în format LIVE VIDEO.

O galerie neobișnuit de mare vor avea câinii la acest meci, în care, trebuie să recunoaștem că leii din Lisabona pleacă totuși cu prima șansă. La această oră handbalul masculin din Portugalia este peste cel românesc, dovadă și rezultatele de la nivelul echipelor naționale și recentul succes al lui FC Porto pe terenul Dobrogei Constanța în Cupa EHF, un succes clar, fără comentarii.

ADVERTISEMENT

Sporting a câștigat în 2017 Cupa Challange în fața Potaissei Turda

Sporting Lisabona nu e o necunoscută pentru handbalul românesc. În 2017 câștiga finala Challange Cup în fața Potaissei Turda de o manieră categorică: 37-28 la Almada, în Portugalia și 24-30 la Cluj. Un an mai târziu reușeau și ardelenii să își adjudece trofeul, după o finală facilă cu AEK Atena. Sporting a terminat acum pe locul 2 în grupa C, cu 7 victorii și 3 eșecuri, în urma lui Silkeborg.

Sporting Lisabona - Dinamo. Bucureștenii au câștigat grupa pentru a ajunge aici
Sporting Lisabona – Dinamo. Bucureștenii au câștigat grupa pentru a ajunge aici

În meciul din Pavilhao Joao Rocha, sala unde joacă alb-verzii, dinamoviștii vor da din nou peste un adversar român. Este vorba de internaționalul Vali Ghionea, alături de acesta vedetele numindu-se spaniolul Carlos Ruesga, 35 ani, care a fost la Barcelona, sârbul Ivan Nikcevic, brazilianul Fabio Ciuffa și cubanezii Carlos Morzo și Pedro Veitia. Plus pivotul autohton al naționalei, Thiago Rocha. Și casele de pariuri merg pe Sporting, cu 1,34 la victorie, față de 4,65 al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT
Tags: