Sport

Sporting Lisabona – Dinamo, meciul sezonului pentru “dulăi”! Echipa lui Constantin Ştefan vrea revanşa după dezamăgirea de anul trecut. Totul despre turul din play-off-ul Champions League

21.02.2020 | 16:25
Sporting Lisabona  Dinamo meciul sezonului pentru dulai Echipa lui Constantin Stefan vrea revansa dupa dezamagirea de anul trecut Totul despre turul din playofful Champions League
ADVERTISEMENT

Dinamo este neînvinsă în această ediţie din Liga Campionilor la handbal, după ce a încheiat pe primul loc grupa D, înregistrând 7 victorii şi 3 rezultate de egalitate. Echipa lui Constantin Ştefan este în faţa unui test extrem de important, evoluând în play-off împotriva lui Sporting Lisabona, echipă care bătea Dinamo anul trecut în aceeaşi fază.  

Sporting Lisabona – Dinamo, meciul sezonului pentru “dulăi”! Sete de revanşă după meciul de anul trecut

Meciul tur este programat sâmbătă, de la ora 20:30, la Lisabona în “Pavilhao Joao Rocha”. “Dulăii” vor fi susţinuţi în Portugalia de aproximativ 300 de fani şi speră să plece neînvinşi de pe terenul lusitanilor. Sporting a încheiat pe locul doi în grupă, cu şase victorii, două egaluri şi două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Avantajul este de partea “dulăilor” care vor juca meciul decisiv pe teren propriu, pe data de 1 martie, iar atmosfera din Sala Dinamo va fi electrizantă. Biletele la marea confruntare s-au epuizat în primele 30 de minute de la punerea lor în vânzare.

Dinamo are o mare sete de revanşă după eşecul de anul trecut când a pierdut la limită ambele meciuri. În retur, “dulăii” au ratat o şansă uriaşă după ce în pauza returului din Sala Dinamo scorul era 15-11 pentru echipa lui Constantin Ştefan. În cele din urmă, portughezii s-au impus în ambele manşe cu: 32-31 și 27-26.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să demonstrăm valoarea lui Dinamo în Champions League. Trebuie să batem Sporting, să mergem mai departe, să ne calificăm în ultimele 16. Este targetul nostru. Altfel, se poate împrăștia echipa asta frumoasă… Anul trecut ne-a lipsit puțin, dar e handbal, totul se poate decide la ultima fază. În acest sezon mergem să dăm 100% pe parchet, până la sânge. Vom face tot ce ne stă în putință”, Alireza Mousavi

Golgheterul lui Dinamo, apt de joc împotriva lui Sporting Lisabona!

“Dulăii” au un moral bun înainte de confruntarea de la Lisabona cu două victorii obţinute pe plan intern: 33-28 la Călăraşi şi 33-23 cu Reşiţa. Echipa lui Constantin Ştefan pare să fi uitat de rezultatele surpriză din începutul lunii: 26-27 cu Dobrogea Sud şi 23-23 cu SCM Politehnica.

Cel mai bun marcator al lui Dinamo, Amine Bannour va fi apt pentru marele meci de la Lisabona, după accidentarea suferită în finala Cupei Africii, din luna ianuarie. Bannour a revenit după o lună de pauză în meciul cu Reşiţa şi a marcat de trei ori.

ADVERTISEMENT

Noi avem 2.000 de fani care creează un sentiment mai special. Oricât de obosit ai fi. Aş abera că putem să ne batem de la egal la egal cu Barcelona, dar acasă nu putem pierde niciodată la o diferenţă de… hai să zic 15 goluri”

După ce au câştigat grupa din Champions League, gândul dinamoviştilor a fost să câştige “dubla” cu Sporting Lisabona. Căpitanul Dan Savenco a spus într-un interviu pentru FANATIK în luna decembrie că speră ca atmosfera din Sala Dinamo să îi poarte spre victorie:

“Acasă cred că avem şanse. Şi anul trecut am avut. Aţi văzut atmosfera pe care o creează suporterii. Nu cred că mai există aşa ceva. Nu ştiu pe unde mai sunt atât de vulcanici… Poate la Vardar din ce am văzut la televizor.

ADVERTISEMENT

Noi avem 2.000 de suporteri, nu 2.000 de spectatori. Şi în ultimul meci de la Gmunden cred că au fost vreo 4.000 de spectatori. Dar nu ne-au deranjat cu nimic, nu simţeai nicio presiune.

Au venit ca la teatru. Noi avem 2.000 de fani care creează un sentiment mai special. Oricât de obosit ai fi. Aş abera că putem să ne batem de la egal la egal cu Barcelona, dar acasă nu putem pierde niciodată la o diferenţă de… hai să zic 15 goluri. Ne mobilizăm, toată lumea îşi doreşte să demonstreze valoare. La momentul de faţă ne putem bate cu ei, la moralul pe care îl avem”, a spus Savenco.

Dacă vom reuși să trecem de Sporting, vom primi un wild card și vom fi și noi la masa bogaților”

Pentru Dinamo, confruntarea cu Sporting Lisabona are o miză uriaşă, în condiţiile de anul viitor România nu va mai trimite o echipă în Champions League, formatul fiind schimbat. Doar 16 echipe vor participa în Champions League, ţările care ocupă locurile 1-9 vor trimite o echipă în competiţie, alte 6 locuri fiind atribuite prin wildcard. Ultimul loc va fi atribuit ţării cu cele mai bune rezultate în ultimele trei sezoane din European Handball League.

Astfel, pentru Dinamo este vital să pătrundă în fazele superioare, astfel încât să intre în calculele pentru primirea unui wildcard. România va fi pe locul 13 în clasamentul coeficienţilor, iar campioana şi locul doi vor merge în noua competiţiei European Handball League.

Constantin Ştefan a declarat pentru FANATIK în luna decembrie că o victorie cu Sporting Lisabona ar putea însemna un tichet la “masa bogaţilor” de anul viitor: “Poate, dacă vom reuși să trecem de Sporting, vom primi un wild card și vom fi și noi la masa bogaților. Pentru că sigur această calificare va conta pentru noul sezon de Liga Campionilor”, a spus antrenorul lui Dinamo.

“It’s a revanşa. Nu uit cum am pierdut… și acum mi-e dificil să accept ce s-a întâmplat. Avem o nouă şansă să demonstrăm că suntem mai buni şi în acest an trebuie să mergem mai departe. Nu am pierdut niciun meci în grupă. Cred că Dinamo nu are o altă echipă care să aibă aceste performanţe”, Makrem Missaoui

  • 298 de goluri a marcat Dinamo în faza grupelor din EHF Champions League
  • 0 înfrângeri a suferit Dinamo până acum în Champions League

 

ADVERTISEMENT