Sport

Sportiva care a fost la un pas de moarte, interzisă la Mondialele de Natație de la Budapesta

Americanca Anita Alvarez, care a leșinat în timpul concursului și a fost salvată in extremis de la moarte de antrenoarea ei, a fost interzisă la mondialele de natație de la Budapesta. Era înscrisă și la înot sincron.
24.06.2022 | 22:38
Sportiva care a fost la un pas de moarte interzisa la Mondialele de Natatie de la Budapesta
Americanca Anita Alvarez a leșinat în timpul probei de înot artistic de la mondialele de natație de la Budapesta și a fost la un pas de moarte. Organizatorii i-au interzis să mai concureze. Sursa foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

Americanca Anita Alvarez a fost la un pas de moarte după ce a leșinat în timpul probei de înot artistic și a fost salvată in extremis de antrenoarea ei. Deși era înscrisă și în proba de înot sincron pe echipe ea a fost interzisă la mondialele de natație de la Budapesta.

Anita Alvarez a primit acordul medicilor, nu și al organizatorilor

Americanca Anita Alvarez a ținut întreaga asistență cu sufletul la gură după ce a leșinat în timpul probei de înot artistic de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta și a zăcut pe fundul bazinului secunde bune.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de intervenția promptă a antrenoarei ei care a înțeles gravitatea momentului și a plonjat în bazin aducând-o la suprafață.

În tot acest timp salvamarii au privit de pe margine intervenția antrenoarei, neavând acceptul arbitrilor de a-i acorda primul ajutor.

ADVERTISEMENT

Sportiva a fost transportată de urgență la cabinetul medical din interiorul complexului de natație și și-a revenit. Urma să concureze, azi, în proba de înot sincron pe echipe și chiar a primit acceptul medicilor.

Organizatorii au avut, însă, ultimul cuvânt. Șefa serviciilor medicale, Bela Merkely, nu doar că i-a interzis să mai participe, ba chiar i-a sugerat să renunțe să mai facă sport de performanță.

ADVERTISEMENT

”Există diferite tipuri de sportivi, unii tolerează bine variația mare de oxigen și dioxid de carbon, iar alții sunt mai sensibili. Ea intră în această categorie. Probabil că acest sport nu este pentru ea”, a spus Bela Merkely, citată de as.com.

Anita Alvarez a leșinat de mai multe ori în timpul competițiilor

Episodul șocant în care Anita Alvarez a leșinat în timpul concursului și a ajuns inertă pe fundul bazinului nu este primul din cariera americancei.

ADVERTISEMENT

Antrenoarea Andrea Fuentes a dezvăluit că aceasta a avut astfel de episoade repetitive. Numai anul trecut în timpul întrecerilor de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alvarez a leșinat de câteva ori.

Deși specialiștii susțin că astfel de momente nu reprezintă un pericol real pentru sportivi, nefiind vorba de vreo afecțiune ci doar de emoții gestionate incorect, Anita Alvarez a fost înlocuită și nu va mai face parte din echipa Statelor Unite.

ADVERTISEMENT
Tags: