Fotbal international

Cazul Cristiano Ronaldo: Alți 3 mari sportivi acuzați de agresiuni sexuale

09.10.2018 | 17:59
Cazul Cristiano Ronaldo Alti 3 mari sportivi acuzati de agresiuni sexuale

Superstarul Cristiano Ronaldo este acuzat că ar fi violat o femeie în 2009. Cazul său a făcut mare vâlvă în presa internațională și a adus aminte de alți sportivi importanți care au ajuns la tribunal în urma unor cazuri de agresiune sexuală.

Un prim caz de acest fel este cel al campionului mondial la categoria grea, Mike Tyson. În iulie 1991 Tyson a fost arestat pentru că ar fi violat-o pe Desiree Washington, Miss Black Rhode Island, într-un hotel din Indianapolis. Boxeurul a susținut că relația conjugală dintre cei doi a avut loc cu acordul femeii. Cu toate acestea, spusele martorilor l-au contrazis pe Iron Mike. Printre ei s-a numărat și șoferul său, care a confirmat starea de joc a femeii, dar și opiniile medicilor legiști care spun că femeia se afla într-o stare fizică și mentală specifică unui viol. Tyson avea să fie condamnat la 6 ani de pușcărie, în aprilie 1992, dar a fost eliberat după numai trei ani, în martie 1995.

Mike Tyson a făcut închisoare pentru că a violat o femeie în 1991. Care sunt alți sportivi acuzați de viol
Mike Tyson a făcut închisoare pentru că a violat o femeie în 1991

Kobe Bryant, acuzat că a violat o cameristă de 19 ani

Un alt sportiv celebru care a fost acuzat de violat este cvintuplul campion NBA, Kobe Bryant. În 2003, superstarul NBA a fost acuzat că a violat o cameristă de 19 ani, într-un hotel din Colorado, cu o zi înainte ca Bryant să intre la operație. Kobe nu a negat faptul că între cei doi a avut loc o aventură, dar susține că aceasta s-a produs cu consensul partenerei. Cu toate acestea, femeia avea urme de mână pe gât, dar Bryant a susținut că acest lucru făcea parte din fanteziile sale și că femeia nu s-a opus asfixierii erotice. Dacă ar fi fost arestat, Kobe putea să primească chiar și închisoare pe viață. Cu toate acestea, acuzatorul nu a mai depus mărturie împotriva superstarului baschetului american.

Kobe Bryant a fost acuzat că a violat o femeie, în 2003

Adam Johnson face pușcărie pentru corupere de minori

Un alt caz care a zguduit fotbalul este cel al fostului internațional englez, Adam Johnson. Acesta a fost acuzat că în decembrie 2014, când soția sa era însărcinată, a înșelat-o pe acesta cu o tânără fană, care avea numai 15 ani. În Anglia vârsta pentru consimțământ este de 16 ani! Adam Johnson avea să fie cercetat în aprilie 2015 pentru trei cazuri de întreținere a unor relații sexuale cu un minor sub 16 ani, plus alta de corupere de minori. Dacă inițial a negat acuzațiile, Johnson avea să pledeze vinovat, în februarie 2016, pentru una dintre acuzațiile de relațiile sexuale și pentru cea de corupere de minori. Astfel, jucătorul cu 12 selecții în naționala Albionului a primit o condamnare de șase ani de pușcărie. În urmă cu două săptămâni, J ohnson a fost însă eliberat din închisoare, pentru bună purtare și s-a reapucat de fotbal, în Liga 5 din Anglia.

Adam Johnson a ieșit din închisoare după 2 ani ispășiți din pedeapsa primită pentru corupere de minori